A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

КУЛЬТУРНО-МАСОВИЙ ВІДДІЛ

Дата: 05.09.2022 10:46
Кількість переглядів: 262

Народний вокально-інструментальний ансамбль «АЛЬТАЇР» був заснований у 1970 році Олегом Алмазовим.

Керівник - ГРУБІЯН Володимир Костянтинович, соліст-вокаліст ВІА «Піснярі», Республіка Білорусь.

Основний репертуар ансамблю - пісні  20-го століття.

Колектив став сприймається  як  візитна картка міста Болград та Болградського району, є єдиним ансамблем, що дарує свої твори як старшому поколінню, так і молоді завдяки різноманітності жанру та тематики.

 

 

Зразковий ансамбль танцю «Натхнення» створений у травні 1986 року. Склад ансамблю 106 учасників.

Керівник  - АЛАВАЦЬКА Вікторія Володимирівна, заслужений діяч  естрадного мистецтва України

Метою і основним змістом роботи ансамблю є художнє виховання учасників, вивчення класичної, народної, бальної, сучасної хореографії з урахуванням вікових особливостей дітей, підвищення культури виконання танцю, розкриття естетики й краси танцювальних форм.

В репертуарі ансамблю 253 танців, дано 1280 концертів та виступів. Колектив побував з концертами та виступами в усіх селах Болградського району, в селах Ренійського, Тарутинського, Ізмаїльського, Арцизського районів, в містах Болград, Рені. Тарутино, Татарбунари, Овідіополь, Іллічівськ, Одеса, Кам’янець-Подільський, Львів, Вільнянськ (Запорізької обл.), Мелітополь (Запорізької обл.), в селах Запорізької обл., в країнах Молдова, Болгарія, Румунія, Польща, Франція, Туреччина.

 

Народний ансамбль болгарського фольклорного танцю «БЕССАРАБІЯ» створено на базі Болградського районного будинку культури у вересні 2013 року.  Склад ансамблю 24 учасника.

Керівник  - ДРАГОЙ Марія Василівна

Хореограф - постановник  Петар Георгиев Димитров, заслужений хореограф Республіки Болгарія, лауреат міжнародних фестивалів та конкурсів                                                                          

Акомпаніатор  - Георгій Іванович Енакієв                                        

Основний репертуар ансамблю налічує понад 20 танців  -  народні фольклорні болгарські танці та композиції, які є відображенням самобутності, індивідуальності звичаїв та обрядів болгарського народу, жителів Бессарабського краю.

Колектив є постійним учасником різноманітних фестивалів та конкурсів регіонального та міжнародного рівня: Фестивалі «Дунайська весна», «Болград квітучій», «Смачний баранчик», «Вінфест», «Гергьовденскі панаїр», «Трифон Зарезан», «Слов’янська весна у Львові», є постійним учасником фестивалів у містах Одеса, Київ, Миколаїв, та в Р. Молдова, Р. Болгарія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень