A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

РОБОТА З ДІЮЧИМИ ГРАНТОВИМИ ПРОЕКТАМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТА ЙДЕ ПОШУК ПЕРСПЕКТИВНОГО МІЖНАРОДНОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 15.11.2022 09:24
Кількість переглядів: 134

На даний момент Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради працює за декількома напрямками одночасно.

Продовжується робота за проектом USAID Говерла: участь у тренінгах, робота зі звітами. Нещодавно було отримано комплект професійного спецодягу для рятувальника та бензорізи.

«25 листопада в Одесі Сектор візьме участь у форумі "Безпека, інтеграція, потенціал: Чорноморський регіон" у рамках проекту USAID Говерла, організованому USAID спільно з Агентством регіонального розвитку. Від Болградської територіальної громади на форумі будуть представлені 2 проекти: напрям Енергоефективність – «Забезпечення роботи НС „Насосна-1“ та НС „Очисні споруди-2“, шляхом будівництва сонячних електростанцій у Болградській територіальній громаді» та напрям Житло для ВПО - «Комфортне житло для компактного розміщення ВПО у Болградській територіальній громаді», - розповіла завідувачка сектором міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради Альона Ільченко.

Для гідної презентації даних проектних ідей Сектор плідно взаємодіє зі спеціалістами з Горводоканалу, УКБ, Відділу будівництва, архітектури, ЖКГ та ДАБК, старостами, фахівцями СЕС "Болград Еліос", Фондом підтримки підприємництва, Відділу з питань комунальної власності та юридичного забезпечення.

Також Сектор вирішив взяти участь у конкурсному відборі проектів на фінансування в рамках Дунайської регіональної програми 2021-2027. Обов'язковою умовою для участі в конкурсному відборі є наявність трьох партнерів з різних країн для реалізації проектів в одному із запропонованих напрямків. Для цього Сектором було сформовано офіційні листи-пропозиції на різних мовах і направлено партнерам до Молдови, Болгарії, Сербії. Листи з пропозицією в рамках Договорів про дружбу та співпрацю отримали партнери з Болгарії (громада Каспічан, громада Тирговиште, громада Тунджа), з Молдови - муніципія місто Комрат, із Сербії - співдружність"ГЛАС" місто Босилеград.

«На пропозицію Сектору відгукнулася громада Тунджа з Болгарії та співдружність "ГЛАС" з Сербії. Партнерами було обрано напрям підвищення ролі культури та сталого туризму в економічному розвитку, соціальній інтеграції та соціальних інноваціях. Відбір проектів проводитиметься Керівним органом/Спільним секретаріатом Програми (Угорщина) та затверджуватиметься Моніторинговим комітетом. Стосовно цього питання Сектор веде посилену роботу з партнерами з Болгарії та Сербії, я також отримує консультації від Агентства регіонального розвитку та Мінрегіону» - підкреслила Альона Ільченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень