A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НА ВИКОНКОМІ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: ЩОБ У КРАНАХ ЗАВЖДИ БУЛА ВОДА

Дата: 21.11.2022 16:19
Кількість переглядів: 151

Сьогодні у Болградській міській раді відбулося екстрене засідання виконкому, до порядку денного якого було внесено лише проекти рішення, але такі, що вимагають невідкладного розгляду.

Фото без опису

Перший із них народився на підставі офіційного клопотання керівника КП «Горводоканал» міськради Анатолія Ільченка на ім'я Болградського міського голови.

У ньому директор комунальної установи просив розглянути питання щодо виділення із резервного фонду Болградської міської ради дизельного палива та бензину для безперебійної роботи генераторів, які живлять насосні станції та пункти розливу питної води (бювети) на момент відсутності електропостачання.

Фото без опису

Як ще раз звернув увагу Анатолій Ільченко членів виконкому, вся справа в тому, що «Горводоканал» не може придбати дизельне паливо своєчасно через торги, які не відбулися в системі «Проззоро». А це загрожує зупинкою роботи генераторів.

«Так, ми підготувалися до можливих відключень своєчасно – були, як ви знаєте, закуплені і вже працюють потужні генератори на всіх водонасосних та каналізаційних станціях. Вони показали себе вже у дії під час тривалих відключень світла. Принаймні, на відміну від інших сусідніх районів області, жителі нашої громади якщо і залишалися без світла, то вода в їх крани надходила безперебійно. І ми маємо сьогодні зробити все, щоб так було й надалі», - зазначив під час засідання виконкому Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

В результаті члени виконкому одноголосно підтримали передачу дизельного палива, яке було придбано за рахунок резервного фонду Болградської міської ради з метою запобігання наслідкам надзвичайних ситуацій – у розпорядження КП «Горводоканал».

Фото без опису

«Зі свого боку, як і мешканка Болграда, хочу висловити подяку керівництву та співробітникам КП «Горводоканал» за те, що з початку впровадження екстрених відключень від електропостачання, населення міста залишалося з водою. Хоча й була висока ймовірність її відключення», - додала на завершення розгляду цього питання секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Також одностайно було схвалено і друге питання порядку денного засідання виконавчого комітету – про передачу одного генератора КНП «Болградська ЦРЛ» до адмінбудівлі Болградської міської ради для її функціонування на період відключення світла.

Фото без опису

«Цей генератор раніше цілеспрямовано закуповувався для райлікарні. Але у зв'язку з тим, що медустанова нині володіє потужнішими станціями, і їх достатньо, було вирішено одну невелику передати до міськради. Щоб апарат органу місцевого самоврядування міг продовжувати виконувати свої функції на період відключення світла. Домовленості про це з керівництвом ЦРЛ досягнуто», - поінформував перед процедурою голосування перший заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень