A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЯК БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ПРОЖИВАЄ «БЛЕКАУТ»: ПРО СИТУАЦІЮ З ЖИТТЄЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ТА ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯМ

Дата: 24.11.2022 17:00
Кількість переглядів: 141

Дорогі жителі та гості Болградської територіальної громади!

Вчора внаслідок російських обстрілів більшість України була знеструмлена не лише від електроенергії, мобільного зв'язку, інтернету, а й залишилося без тепла та водопостачання.

Фото без опису

У «блекаут» поринули й усі населені пункти Болградської територіальної громади. Водночас завдяки резервним генераторам вдалося забезпечити електро- та теплопостачанням Болградську районну центральну лікарню, роботу бювету, розташованого поряд з цією медустановою, а також Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторії в селах громади. За винятком амбулаторії села Оксамитне, куди доставка генератора очікується найближчими днями в рамках міжнародного проекту «Говерла» та Владиченської амбулаторії, де питання з генератором найближчим часом вирішиться.

Саме завдяки наявності потужних генераторів на всіх водоносних та каналізаційних станціях Болграда, запасу палива для них, на відміну від інших громад області, нам вдалося зробити так, щоб вода в кранах болградців не зникла через екстрене відключення світла.

Магазини, аптеки працюють в штатному режимі при резервних джерелах живлення (генераторів). Однак не у всіх їх можна робити безготівковий розрахунок. Найгірша ситуація на автозаправних станціях. Сьогодні відпускати паливо вони не могли через відсутність генераторів.

Зазначу, що Болградська міськрада робить все можливе, щоб ситуація з життєзабезпеченням не ускладнювалася. Так, у Болградській громаді розпочали свою цілодобову роботу Пункти Незламності, де можна підзарядити гаджети. У Болграді їх два – у пожежній частині ДСНС (вул. 25 Серпня, 161) та в будівлі апарату Болградської міської ради (вул. Шпитальна, 45).

Фото без опису

Починаючи з 13.00, у Болграді та Болградській громаді стало відновлюватись підключення до електропостачання. Але з 16.00 знову розпочалися відключення. Як надовго, де само – складно передбачити у цей непростий для всієї країни час.

Фото без опису

Але енергетики України посилено працюють над тим, щоб відновити енергопостачання, аби повернути світло та тепло до будинків. За що висловлюю свою вдячність і закликаю кожного з нас допомогти енергетикам збалансувати нашу енергосистему. А саме: при появі електроенергії ощадливо включати електроприлади, не застосовувати одночасно кілька електроприладів, зменшити використання енергоємних приладів.

Тільки спільними зусиллями ми подолаємо цю тимчасову кризу!

З повагою й вірою в найкраще, Болградський міський голова Сергій ДИМИТРІЄВ

Фото Болградської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень