A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЗАВТРА «ОКО» ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО БОЛГРАДА

Дата: 01.12.2022 16:41
Кількість переглядів: 131

Після майже місяця подорожей Європою Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» повертається додому. Але, як зазначають його, організатори, не з порожніми руками, а з триденною програмою відібраних фільмів, які точно нікого не залишать байдужим.

Фото без опису

«В перший день ми поговоримо про те, що нині болить кожному жителю України - про війну. Про те, як наші люди пробули в жахливій окупації, про те, як ці 8 років на Донбасі виживали діти у фільмах «Своє» та «Терикони».

На другий день ви побачите короткометражку про українських миротворців, які допомагали біженцям під час грузинсько-абхазької війни 1993 року. Крім того, вперше до нашої добірки ми включили ігровий фільм про наше славетне минуле - «Сторожова застава».

На третій день запрошуємо вас познайомитися із фільмами-переможцями третьої едиції. Це короткий метр про дівчину з кочового племені, яка пропри всі перепони здійснила свою мрію та здобула чималих досягнень у спорті. І повний метр про життя дітей на вулицях Демократичної республіки Конго та виклики, з якими вони стикаються щодня, аби вижити в таких жорстоких умовах», - йде мова в анонсі на сторінці Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО» у «Фейсбуці».

Триденний показ відібраних стрічок розпочнеться в Болграді вже завтра, 2 грудня, и продовжиться до 4 грудня включно за адресою: вул. Поштова, 30 (Центр культури та дозвілля). Початок показу о 17.00.

Фото без опису

«Усюди добре, але вдома — найкраще. Тому і додому веземо найкраще. Болить і тисне, що наш кінофестиваль "ОКО", як і мільйони наших співгромадян, цього року став "біженцем" через війну. Ми не можемо запросити гостей додому, і самі стали непроханими гостями за кордоном. Але усюди, де ми показуємо Україну через фільми, ми говоримо про Болград — Батьківщину кінофестивалю, і запрошуємо їх на наступний рік в гості. Цього року ми приїдемо всією командою після усіх подорожей додому, до Болграда, показати найкраще й обійнятись душами в спільному болі. Привеземо привітання і переможців, поговоримо і знайдемо розраду. Хай наші фільми стануть психотерапією для кожного. Тож віримо в перемогу, тримаємо стрій і надихаємось грудневими фільмами "ОКО"! Наступного року — в Болграді», - розповіла директорка кінофестивалю Тетяна Станєва.

Тож приходьте вже завтра, буде не тільки що подивитись, але й поміркувати, розповісти та поспілкуватися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень