A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ПІДСУМКИ ІІІ МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ «ОКО» У БОЛГРАДІ: ТРИ ДНІ НА ОБІЙМИ ДУШ

Дата: 06.12.2022 08:26
Кількість переглядів: 143

Це справді були три душевні вечори у залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, які зуміла створити команда ІІІ Міжнародного фестивалю «ОКО» на чолі з його директором Тетяною Станєвою.

Тому що кожен день фестивалю, який до цього подорожував Європою і повернувся, нарешті, до рідного Болграда, був не просто присвячений перегляду фільмів-переможців, а й створював атмосферу свята, віри в краще. У мирне найкраще.

«Так, життя треба вміти святкувати… Особливо в ці смутні часи… треба вміти обійматися душами, щоб заряджатися силою та вірою в те, що ми обов'язково вистаємо. Мабуть, це саме те, чим ми вразили європейців – у Польщі, Болгарії, Фінляндії, де побував наш фестиваль. Вони настільки були вражені нашим оптимізмом, культурою, традиціями, що виявили бажання відвідати фестиваль у Болграді, як тільки в Україні настане світ. Ми ж не могли не приїхати до Болграда незважаючи на те, що війна. Тому що немає кращого місця, ніж рідний дім, яким для нас є це місто», - поділилася директорка фестивалю Тетяна Станєва із глядачами з різних куточків України та різного віку.

«Ми раді вам, будемо раді і гостям. Нехай буде мир, нехай живе та розвивається фестиваль, який об'єднує навколо себе все більше талановитих людей», - у свою чергу, зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв, подякувавши команді «ОКО» за позитив та щире бажання ділитися з ним з іншими.

Додамо, що «ОКО» поєднує не лише людей творчих, але й тих, хто співпереживає в ці дні Україні. Скриньку з грошима, які жертвували небайдужі європейці на допомогу українським військовим під час фестивалю, Тетяна Станєва передала волонтеру Оксані Кілафли саме в Болграді.

Ну а виступ місцевих талантів в особі артистів КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради, а також гості фестивалю – молодої обдарованої співачки з Ізмаїла Олесі Кічук з її авторськими піснями - стали не просто прикрасою заходу, а й були з ним багато в чому співзвучні.

Початок третього та останнього дня фестивалю в Болграді взагалі вийшов зворушливим та символічним. Він розпочався урочистим розкриттям державного прапора та виконанням гімну, який підхопили усі присутні. У тому числі й студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету з ректором Ярославом Кічуком.

«Окремо хочеться поділитися, наскільки приємно спостерігати, як зернятко кінокультури, що ми посіяли того року, рясно проростає, і цього року маємо прихильників нашого кінофестивалю й шанувальників кіно, які розділили цей недільний вечір із нами. При цьому глядачі були різного віку й, як виявилося, з різних регіонів України. Стрічки-переможниці настільки вразили глядачів, що вони ще довго не розходилися й жваво обговорювали побачене на екрані. І наостанок. Болград — остання наша точка на мапі наших цьогорічних подорожей, але завжди перша у нашому серці. У постфестивальній агонії ми ще не усвідомлюємо всього масштабу пригод, які ми пережили. Місяць щоденної непомітної для глядачів, але титанічної праці команди, партнерів та волонтерів минув недарма, бо ми віднайшли справжній скарб — людей та стрічки, які відкрили світові. Сказати, що це було нелегко — взагалі нічого не сказати. Однак, чи варто було це робити? На всі 100 % ТАК!», - поділилася емоціями на своїй сторінці у «Фейсбуку» Тетяна Станєва, подякувавши всім тим, хто допоміг відбутися цій культурній події, незважаючи ні на що.

«Окремо хочемо подякувати Болградська міська рада та особисто Sergey Dimitriev, а також медіасервіс MEGOGO, ТОВ "Поромний комплекс Орлівка" / Ferry complex Orlivka LTD й особисто Yuriy Dimchoglo, Міністерство закордонних справ Республіки Болгарія (Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Bulgaria) в рамках програми «Болгарська допомога для розвитку» й Посольство Болгарії в Україні (Посолство на Република България в Украйна), завдяки яким проведення «ОКО» взагалі стало можливим цього року», - додала директорка Міжнародного етнофестивалю «ОКО».

Фото (з позначкою «ОКО») Олександр Барон та Болградська міська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень