A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ВІЙНА, ЯКУ НЕ ЗАБУТИ

Дата: 26.12.2022 15:34
Кількість переглядів: 155

25 грудня – день введення радянських військ до Афганістану. У цей день у 1979 р. до демократичної республіки Афганістан ввійшли війська 40-ї армії СРСР. Уведенням радянських військ почалася так звана Афганська війна, яка тривала до 15 лютого 1989 року.

Фото без опису

Втрати СРСР в цієї війні становили 15 тисяч військовослужбовців, серед яких мешканці Болграда и Болградського району, про що свідчить пам'ятник "Бойове братство".

Саме тому вчора члени Болградської районної Спілки ветеранів війни в Афганістані та інших війн на чолі з Миколою Корнієнко здійснили покладання квітів до меморіалу.

Фото без опису

У заході також прийняли участь голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко. Вона подякувала воїнам за їх мужність, побажала мирного неба над головою, довгих років життя та міцного здоров’я.

Фото без опису

«На превеликій жаль, слово «війна» сьогодні звучить знову. Вона прийшла в наш спільний будинок, забираючи життя молодих, як колись забрала Афганська війна. Я від щирого серця бажаю, щоб війна закінчилася, щоб знову запанував мир», - зазначила Віра Ніколаєнко.

Присутні схилили голови у скорботі за тих, імена яких висічено на скрижалях нашої історії, за загиблих земляків.

Фото без опису

Закінчився заход церемонією нагородження ветеранів-афганців грамотами та пам’ятними медалями, яку провів голова Болградської районної Спілки ветеранів війни в Афганістані та інших війн Микола Корнієнко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень