A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НА ЗАХИСТІ СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА МАЙБУТНЬОГО ГРОМАДИ

Дата: 28.12.2022 16:52
Кількість переглядів: 110

З початком війни в Україні питання легалізації заробітної плати, яка є гарантією соціального захисту найманих працівників, наповнення бюджету громади та Пенсійного фонду, на жаль, не втратило своєї актуальності, а, навпаки, її зміцнило.

Фото без опису

З метою захисту соціальних прав застрахованих осіб при Болградській міській раді давно створено та активно функціонує робоча група з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення під керівництвом заступника Болградського міського голови Ганни Мунтянової.

До складу комісії також входять депутат Болградської міської ради, він же голова постійної депутатської комісії Іван Каражеков, головний державний інспектор з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інші нормативно-правові акти Управління з питань праці ГУ Держпраці в Одеській області Ольга Проданова, головний інспектор південного відділу податків та зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС України в Одеській області Валентина Лефтер, головний спеціаліст відділу доходів фінансового управління Болградської міської ради Людмила Коробська, а також представники Центру зайнятості, Пенсійного фонду, Національної поліції та Болградської районної військової адміністрації.

Робоча група у межах своїх повноважень бере активну участь у реалізації заходів, спрямованих на виявлення джерел походження «тіньових» грошей для виплати заробітної плати.

Учора у Болградській міській раді відбулося заключне в цьому році засідання робочої групи, на якому були підбити підсумки. Члени робочої групи зазначили, що проведення низки виїзних засідань для з'ясування ситуації, яка склалася з легалізацією роботи в громаді, принесла свої позитивні плоди. Більшість суб’єктів господарювання із розумінням віднеслись до вкрай важливого питання у цій скрутний для країни час. А саме – до необхідності забезпечення соціального захисту своїх працівників та підтримали державу своєчасною сплатою податків.

Виявлені нові суб’єкти господарювання після роз’яснень пройшли процедуру державної реєстрації та збільшили надходження до бюджету. Ті з них, які на деякий час припинили діяльність, а потім поновили її, продовжили сплачувати платежі.

Запрошенні на засідання робочої групи керівники підприємств, на яких під час систематичних перевірок було виявлено працю нелегалізованих найманих осіб, після проведення роз'яснювальної бесіди, погодились найскоріше оформити офіційне працевлаштування найманих робітників, враховуючи особисту моральну відповідальність за майбутнє підлеглих.

Додамо, що на засіданні робочої групи було складено план заходів з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на 2023 рік.

«Ми продовжимо робити все, щоб виводити заробітну плату з «тіні» та підвищувати її до рівня прожиткового мінімуму, і тим самим гарантувати не лише захист соціальних прав найманих осіб, а й надходжень до бюджету громади. Це, як і раніше, наша – головна та основна мета», - наголосила голова робочої групи Ганна Мунтянова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень