A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЗАТВЕРДЖЕНО БЮДЖЕТ БОЛГРАДСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023 РІК

Дата: 29.12.2022 13:46
Кількість переглядів: 180

Депутати Болградської міської ради більшістю голосів затвердили головний фінансовий документ, згідно з яким громада житиме наступного року.

Фото без опису

«Проект бюджету, за який ви сьогодні голосуватимете, створювався з урахуванням воєнного часу і остаточно був доопрацьований з урахуванням внесених пропозицій усіх постійних депутатських комісій. Зокрема, вони торкнулися видаткової частини, яка була зменшена в частині видатків за рахунок освітньої субвенції майже на 6 мільйонів гривень через скорочення витрат держави на освітню субвенцію», - зазначила перед процедурою голосування авторка проекту фінансового документа, начальник фінансового управління Болградської міської ради Світлана Вікол.

Фото без опису

Запитань та доповнень у присутніх депутатів не виникло, оскільки проект бюджету був ґрунтовно вивчений обранцями на засіданнях постійних комісій.

В результаті вони затвердили доходну частину місцевого бюджету в сумі 283 ,4 млн. грн, та у такому ж розмірі видаткову – 283 ,4 млн. грн.

Основними джерелами доходів загального фонду бюджету, встановленого на рівні, – 280,6 млн. грн, окрім трансфертів, залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок.

Місцевим бюджетом передбачено на 2023 рік витрати за загальним фондом на суму 254,4 млн грн, з яких майже 82% - 207,9 млн грн підуть на оплату праці, комунальні витрати, продукти харчування та медикаменти, на витрати бюджету розвитку передбачено 26,3 млн грн.

В громаді продовжать функціонувати 36 бюджетних установ та 6 комунальних підприємств.

На реалізацію місцевих програм заплановано витрати в сумі 70, 9 млн грн, які продовжать забезпечувати громадську безпеку, благоустрій, підтримку водопровідно-каналізаційного господарства, медицину, соціальний захист населення та багато іншого.

Фото без опису

«Це важливий фінансовий документ, за яким ми маємо працювати в 2023 році. Але можу запевнити, що він навіть після його затвердження не остаточний і ще не раз протягом року може зазнати змін. Тому що ми не можемо відкидати ті обставини, які можуть скластися наступного року. Тобто цифри бюджету можуть як зменшуватись, так і збільшуватись. Це нормальна практика, до якої ми вдавалися і в інші роки, щоб визначитись які напрямки роботи будуть для нас пріоритетними», - зазначив перед голосуванням міський голова Болграда Сергій Димитрієв.

Він також звернув увагу на те, що у 2022 році в умовах війни відповідно до законодавства більше витрат йшло на безпеку держави, громади та населення, у тому числі облаштування укриттів в закладах освіти та культури.

«Якщо буде можливість скористатися бюджетом розвитку згідно з нашою головною стратегією – програмою соціально-економічного розвитку, значить, рухатимемося в цьому напрямку. Якщо ні, реалізовуватимемо інші завдання, на які буде дозволено спрямувати кошти бюджету», - наголосив Болградський міський голова.

Сергій Димитрієв також подякував спеціалістам фінансового управління в особі їх керівника Світлані Вікол за професійно виконану роботу зі складання головного фінансового документа громади на 2023 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень