A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ПОДІЯ, НА ЯКУ ЧЕКАЛИ З НЕТЕРПІННЯМ: ЩЕ ОДИН НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАВ МОЖЛИВІСТЬ ПРАЦЮВАТИ В ОЧНОМУ ТА ЗМІШАНОМУ РЕЖИМІ

Дата: 24.02.2023 10:58
Кількість переглядів: 79

Справді знакова подія сталося сьогодні в селі Владичень Болградської громади, де відбувся прийом відремонтованого до всіх вмог та оснащеного об'єкта - захисна споруда цивільного захисту.

Фото без опису

Знакова, оскільки без цього укриття учні села Владичень, а це 88 дітей, вже рік не мали змоги ходити до рідного ліцею. А з наступного тижня, нарешті, зможуть це зробити. Бо члени комісії, до складу якого увійшли перший заступник голови Болградської районної військової адміністрації Денис Байлук, перший заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов, представники ДСНС, Держпроспоживслужби, Національної поліції, спеціалісти Болградської РВА, після ретельного огляду споруди, дали свою згоду на його введення в експлуатацію.

Фото без опису

Нагадаємо, що початок для цього було покладено наприкінці серпня минулого року, коли, перебуваючи в селі Владичень, Болградський міський голова Сергій Димитрієв особисто відвідав будівлю колишнього тиру та пообіцяв керівництву місцевого навчального закладу, що у Владиченського ліцею з'явиться можливість працювати і в очному режимі.

Фото без опису

Вже в середині вересня с цього привиду була термінова скликана сесія Болградської міської ради, на якої депутати дали свою згоду прийняти на баланс міської ради об'єкта нерухомого майна: захисну споруду цивільного захисту (найпростіше укриття), розташовану за адресою: 68741, Одеська область, Болградський район, с. Владичень, вул. Дунайська, 10 А. Для подальшої передачі на баланс відділу освіти з метою проведення у цьому приміщенні необхідних ремонтних робіт.

Фото без опису

Самі ремонті роботи було розпочато в листопаді.

«Була проведена колосальна робота, тому що довелося робити гідроізоляцію, якої не було. Якщо ви подивитесь на фото «до» ремонту, одразу зрозумієте весь об’єм зробленого. Також дуже постаралися й педагогі, персонал ліцею, завдяки яким укриття – не просто укриття, а затишне приміщення, де діти зможуть відчувати себе комфортно на період тривоги. Я вдячний всім причетним до цього», - підкреслив Андрій Гарвалов.

Фото без опису

В свою чергу слова подяки виразила й директорка Владиченського ліцею Антоніна Хрісова.

«Ви навідь не уявляєте, який подарунок зробили дитям, які вже рік фактично знаходилися в ізоляції. Вони скучали за школою та з нетерпінням чекають на зустріч один з одним та з вчителями»,- зазначила керівниця установи.

Фото без опису

Додамо, що як тільки вирішіться питання з організацією харчування для дошкільників села Владичень, вони також зможуть навідуватися в сільський дітсад. Бо на час тривоги їм також вистачить місця в укритті, де для них зроблена окрема зона.

Фото без опису

Також цього дня керівництво району та громади побували в Пункті незламності, якій розташовано в будівлі старостату села Владичень та ознайомилися з хідом ремонтних робіт в колишній будівлі сільського дошкільного закладу, де згодом зможуть знайти прихисток переселенці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень