A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ТЕСТДРАЙВ ПРОЙДЕНО: «ГОРВОДОКАНАЛ» ЗАПУСТИВ В ДІЮ НОВЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПРЕСУВАННЯ ПЛАСТИКА ТА НЕ ТІЛЬКИ

Дата: 28.02.2023 16:16
Кількість переглядів: 130

Вчора Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом з директором КП "Горводоканал" Анатолієм Ільченко проінспектували як тривають тестові роботи з утилізації пластикової тари (плівка, пляшки, кришки, тощо), яку робітники комунального підприємства вивозять з контейнерів для збору пластику.

Фото без опису

Зазначимо, що все це стало можливим завдяки тому, що наприкінці минулого року за рахунок бюджетних коштів Болградська міська рада придбала новий модернізований прес, який здатний утворити в компактний тюк пластикові пляшки та інші види пластику. Обладнання українського виробництва з імпортними комплектуючими в змозі запресувати в один компактний тюк, вагою приблизно 50 кг, два великі за об'ємом "біг бегі".

«Спресовані тюки пластику в подальшому будуть складуватися та по мірі формування певної партії вивозиться до міста Ізмаїл, де його купують підприємства, що займаються утилізацією матеріалів, які підлягають повторній переробці», - розповів Анатолій Ільченко.

Фото без опису

В свою чергу, міський голова звернув увагу на активізацію роботи комунального підприємства щодо видачі та заміни контейнерів, складання договорів на вивіз твердих побутових відходів з жителями міста та сіл територіальної громади.

«Також хочу подякувати вам за вирішення проблеми утилізації пластику, який щороку на толоці вибирається з ярів у великій кількості, це хробить нашу громаду чистіше», - підкреслив Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Додамо, нове обладнання здатне пресувати не лише пластик, а й перетворювати в тюки бумагу, алюмінієві пляшки, тощо. Тому Болградська міська рада спільно з керівництвом «Горводоканала» вже активно працює над організацією роздільного збіру сміття на територій Болградської громади.

Фото без опису

Болградською міською радою вже придбані відповідні 50 комплектів баків по три в кожному для окремого сортування в них пластика, скла та макулатури (папір, картон). Також завершується розробка карти, на якої буде видно де всі ці баки будуть розташовані.

Сергій Димитрієв в ході візиту обсудив низку питань з директором КП "Горводоканал" Анатолієм Ільченко стосовно подальшої роботи підприємства та його розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень