Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

«БАБА МАРТА» ЗАВІТАЛА ДО БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 01.03.2023 16:27
Кількість переглядів: 86

Ось вже багато років 1 березня болгари відзначають свято «Баба Марта», яке, можливо, є одним з найулюбленіших болгарських звичаїв із тисячолітньою традицією. У цей день болгари дарують своїм близьким і друзям спеціальний амулет, званий «мартеніца», виготовлений з переплетених білих і червоних ниток - на здоров'я і силу наступного року.

Фото без опису

З вручення таких амулетів у вигляді червоно-білих браслетів почалася сьогодні чергова апаратна нарада при Болградському міському голові. Прикраси, символізуючи прихід весни, своїм колегам надягла начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту (Болградська міська рада) Жанна Сусліна.

Фото без опису

А потім, коли присутні приступили до обговорення зробленого за тиждень и планах на майбутнє, в залі несподівано з’явилися представники обласного центру болгарської культури в місті Болград у болгарських національних костюмах, щоби також обдарувати присутніх мартеніцами.

Фото без опису

Приємно, що добра традиція бажати один одному таким чином здоров’я та щастя живе и сьогодні. Особливо в ці дні, коли ми не маємо поки що змоги відчувати щастя повною мірою, бо в Україні триває війна. Однак, ніщо не похитне нашу спільну віру в те, що мир обов’язково запанує на нашій українській землі.

Доречи, болгари знають та вірять, що кольори мартеніци наділені символікою і магією давнини. Червоний колір - це сила, кров, сонце і тепло. Біла ж нитка - символ доброго початку і світла.

Нехай же свобода, сонце, тепло та світло скоріше повернуться в наш спільний будинок.

Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень