A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

У МЕШКАНЦІВ ТА ГОСТЕЙ БОЛГРАДА З'ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ БЕЗКОШТОВНО ВЖИВАТИ ЯКІСНУ ПИТНУ ВОДУ, ЯК В ІЗРАЇЛІ

Дата: 01.03.2023 10:33
Кількість переглядів: 78

Проблема якості питної води в Болграді, як і у всьому Болградському районі, – давня і досі актуальна, оскільки постійно змушує місцеву владу шукати шляхи її вирішення.І, схоже, якщо вона й не вирішалася остаточно, то однозначно в цьому напрямку зроблено серйозний крок.

Фото без опису

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, його заступники спільно з Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим та керівництвом КП «Горводоканал» Болградської міської ради взяли участь у введенні в експлуатацію нової модернізованої станції доочищення води у місті Болграді, поряд із Болградською лікарнею.

Фото без опису

«Для нашого міста – це справді видатна подія. І я хочу подякувати всім тим, хто був причетний до цього. Насамперед адресую подяку начальнику Одеської обласної військової адміністрації Максиму Марченку, який і прийняв рішення передати цю сучасну станцію Болградській громаді. Моя вдячність – начальнику Болградської районної військової адміністрації Геннадію Бамбурі за ініціативність та можливість прибуття обладнання до нас. І, звісно, міжнародним спонсорам цієї сучасної установки. Окрема подяка нашому комунальному підприємству КП «Горводоканал» в особі його керівництва Анатолія Ільченко, головного інженера Олега Жекова та співробітників підприємства, які зробили свій вагомий внесок у благоустрій прилеглої до бювету території, встановлення контейнера, викладення тротуарної плитки. Частина деяких комплектуючих, баки були придбані за рахунок коштів бюджету Болградської громади. Таким чином, усі ці люди сприяли тому, щоб у Болградській громаді побільшало якісної питної води», - наголосив Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Новий бювет, звичайно, багато в чому поступається тому ,що тепер знаходиться по сусідству. Але й списувати його не мають наміру. За словами Болградського міського голови, колишню станцію доочищення планується у недалекому майбутньому передати в експлуатацію селу Залізничне Болградській громаді.

Фото без опису

Перевага нової станції полягає в наявності сучасного ізраїльського фільтра високої потужності, який дозволяє швидше і в більшому обсязі очищати воду. А саме: 1000 літрів на годину або 20 тонн очищеної води на добу.

Такі передові технології водоочищення використовують в Ізраїлі. Науково-конструкторський потенціал цієї країни та серйозний підхід до якості дозволив їхній продукції виправдано зайняти місце технологічного лідера в індустрії водоочищення. Завдання таких нових фільтрів для води - видаляти з неї шкідливі домішки.

Фото без опису

«Перед введенням в експлуатацію зазначених станцій були проведені відповідні аналізи води, згідно отриманих результатів вода відповідає усім вимогам ДержСанПін 2.2.4.-171-10. Це ще один крок для покращення здоров’я нашого населення» - зазначив в своїй промові начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура. Він також подякував керівництву Болградської ради за благоустрій станцій доочищення води.

Фото без опису

Зазначимо, що ці фільтри надійшли до Одеської області від "Єврейської релігійної громади Києва", в якості гуманітарної допомоги, за дорученням головного Рабина України рав Моше Реувена Азмана та завдяки сприянню начальника Одеської ОВА Максима Марченко й були передані до Болградського району – один в місто Болград, другий – в місто Арциз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень