A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

З НАДІЄЮ НА МИР ТА БЛАГОПОЛУЧНИЙ РОЗВИТОК: СТАРОСТА СЕЛА ЗАЛІЗНИЧНЕ ПІДБИЛА ПІДСУМКИ СВОЄЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА МИНУЛИЙ РІК

Дата: 19.04.2023 10:17
Кількість переглядів: 132

Слідом за своїми колегами із сіл Оксамитне-Тополине, Табаки, Владичень відзвітувала про свою діяльність за минулий рік і староста села Залізничне Болградської громади Світлана Гергі.

Фото без опису

Окрім мешканців села, у заході також взяли участь Болградський міський голова Сергій Димитрієв та депутат Болградської міської ради, директор Залізничненського ліцею Лілія Радушко.

Фото без опису

Як і для інших населених пунктів Болградської громади, для Залізничного минулий рік теж видався непростим тому, що з початком військових дій в Україні, деякі плани довелося або тимчасово відкласти та направити всі сили в іншому напрямку, або коригувати.

Фото без опису

«До програми соціально-економічного розвитку села на 2022 рік були включені заходи щодо благоустрою, ремонту по всіх установах, але запровадження воєнного стану в країні внесло свої зміни. Усі намічені плани щодо 2022 року переносимо на 2023 рік з надією на мир та благополучний розвиток», - зазначила у своєму звіті Світлана Гергі, подякувавши кожному односельцю за розуміння, підтримку, особливо підтримку переселенців, які з початком війни знайшли свій прихисток у Залізничному.

Фото без опису

Після чого присутнім у залі мешканцям села було надано можливість озвучити хвилюючі питання. Здебільшого вони стосувалися соціально-економічного розвитку та екології. Так, місцевий житель, користуючись нагодою, звернувся до односельців з проханням не скидати в невстановленому місці (на кордоні з сусіднім селом Табаки) побутове сміття, яке розлітається околицями. Його також хвилювало, коли буде вирішено проблему з водопостачанням в Алтаї – мікрорайоні Залізничного. Бурхливо обговорювали питання про незаконне (на думку місцевих мешканок) обробку ділянок землі та незаконне спилювання дерев на цій же ділянці. Підіймали залізничненці проблему бродячих собак. А настоятель місцевого храму просив не забувати про дорогу на сільський цвинтар, яка стає непрохідною і непроїзною під час негоди та ремонт якої у зв'язку з війною минулого року довелося відкласти.

Фото без опису

«Що до водопостачання махали Алтай, проблема нам відома, вивчаємо, які є колодязі там, щоб встановити на них очисну установку. Але, насамперед, маємо цього року зробити те, що планувалося ще минулого року, – встановити на місці колишньої водокачки по вулиці Бессарабській, 129 бювет, який раніше знаходився поряд із Болградською ЦРЛ. Потім перейдемо і до Алтаю», - пояснив Сергій Димитрієв.

Не побачив він жодних проблем вирішення проблеми із бродячими собаками на території села. «Подаєте заявку до старостату, звідти її передають до КП «Горводоканал», і наша служба виїжджає на місце», - відповів міський голова, акцентувавши увагу на тому, що комунальне підприємство міськради давно вже обслуговує не лише Болград, а й усі населені пункти Болградської громади.

Фото без опису

А ось щодо незаконної обробки якихось земельних ділянок запевнив: «Село Залізиничне було першим населеним пунктом громад, де було повністю проведено інвентаризацію земель. Впевнений, що за вказаною вами ділянкою у нас є дані. Ми їх перевіримо, беру це під свій особистий контроль, і, якщо справді виявиться, що вона обробляється незаконно, порушники будуть покарані, так само як і за спив дерев».

За словами Сергія Димитрієва, дорога на сільський цвинтар теж забута не буде. Тим більше, що парк техніки КП «Горводоканал» суттєво оновлюється, та й казначейство вже пропускатиме платежі на ремонт доріг, хоч і в третю чергу.

Фото без опису

«Скажу так – незважаючи на те, що багато планів нам довелося відкласти у всій громаді, зробити все одно вдалося чимало. По-перше, кошти були спрямовані на безпеку. Ми не лише займалися облаштуванням укриттів, а й забезпечили всі наші заклади освіти пожежними сигналізаціями із системою оповіщення, якими сьогодні можуть похвалитися не всі громади. Плюс до всього, чимало коштів було спрямовано на придбання медобладнання для Болградської ЦРЛ та сімейної медицини. Ваша амбулаторія теж нещодавно отримала аналізатор, вже виділено кошти на ремонт будівлі медустанови у Залізничному. І це завдяки якраз багато в чому клопотанню вашого старости, яка практично на кожній апаратній нараді підіймає ті чи інші проблемні питання. Тому можу з повною впевненістю сказати, що Світлана Дмитрівна заслуговує на задовільну оцінку своєї діяльності у 2022 році», - підсумував Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Присутні погодилися з його висновком. Робота на благо села Залізничне продовжується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень