A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

БОЛГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ САМІТІ

Дата: 21.04.2023 11:11
Кількість переглядів: 92

Міжнародний саміт міст та регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який вчора відбувся у місті Києві, об’єднав регіональні та місцеві влади України та всього світу, міжнародні урядові та неурядові організації заради партнерства та налагодження прямих контактів між українськими та іноземними громадами.

До заходу в онлайн-режимі долучились начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук, заступник начальника Болградської РВА Вячеслав Кулик, заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров, Болградський міський голова Сергій Димитрієв та його колеги з інших громад району.

З вітальним словом до усіх учасників звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Відкрили Міжнародний саміт Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, заступник Керівника Офісу Президента України, виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Олексій Кулеба. Загалом участь в саміті взяли майже 200 іноземних лідерів місцевого самоврядування з більше, ніж 40 країн світу, які готові працювати з українськими містами, регіонами та місцевим самоврядуванням.

Головними питаннями заходу стали забезпечення захисту населення, повернення до життя деокупованих територій, повоєнне відновлення країни. Це ширший формат дискусії разом з очільниками міст та ОВА, парламентаріями, урядовцями та міжнародними партнерами.

Під час саміту було зазначено, що Україна прагне консолідувати міжнародну підтримку, вдосконалити взаємодію між постраждалими від війни громадами та партнерами, закласти фундамент для довготривалої співпраці у майбутньому. Це і стало метою Міжнародного саміту міст та регіонів.

За результатами саміту виконуючий обов’язки голови Одеської ОВА Борис Волошенков підписав Декларацію про наміри посилення дружніх та партнерських відносин та докладання необхідних зусиль для подальшого розширення і поглиблення довгострокового співробітництва в галузі економіки, торгівлі, науки, технологій, спорту, охорони здоров’я, культури та інших сферах діяльності з Поморським Воєводством Польщі та Меморандум про взаєморозуміння з Місцевою владою Регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег (Франція). З польської сторони підпис під Декларацією поставив заступник Маршалека Поморського воєводства Лешек Бонна, а регіон Прованс особисто представляв Президент регіону Рено Мюзельє.

Нагадаємо, що Угода про співробітництво між Одеською обласною державною адміністрацією та Поморським воєводством діє ще з 2003 року. А з початку широкомасштабного вторгнення Одещина отримала низку гуманітарних вантажів від партнерів з Поморського воєводства. Зокрема, після початку масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури, Поморське воєводство було першим регіоном-партнером, що зголосився передати прилади генерації електроенергії для Одеської області, які були розподілені серед закладів освіти регіону та для забезпечення потреб Пунктів Незламності. А наприкінці минулого року наш регіон отримав ще й карету швидкої допомоги та 10 генераторів.

Джерело та фото Болградська РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень