A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НА 351-У ДОБУ ПОДОРОЖЕЙ ПО УКРАЇНІ ДО БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАВІТАВ ВИДАТНИЙ ФІЛАТЕЛІСТ ТА ДІЯЧ ОЛЕКСАНДР КАНІВЕЦЬ

Дата: 24.04.2023 09:28
Кількість переглядів: 130

Болград став 10-м містом на Одещині и 220-м населеним пунктом України, яке у рамках поштової виставки-естафети відвідав відомий в Україні філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадсько-мистецький діяч України, представник Черкаського земляцтва міста Києва «Шевченків край» і популяризатор історії України Олександр Канівець.

Фото без опису

Свою подорож киянин розпочав майже рік тому - 26 квітня минулого року, з амбітною метою — об’їхати всю країну зі своєю пересувною виставкою «Незламний козацький дух українського народу» з унікальним експонатом – посмертною маскою Великого Кобзаря. З 11 по 21 квітня цього року вона проходить в Одеському обласному історико-краєзнавчому музеї.

Фото без опису

Подорожуючи, пан Олександр доповнює тематичну колекцію, створюючи нові авторські листівки, конверти, марки, присвячені пам’ятним знакам на честь видатних діячів української нації та знакових для нашої історії подій.

« Зі столиці я попрямував на західну Україну 26 квітня 2023 року, — розповів Олександр Канівець. — Перша виставка була організована у Івано-Франківську. — Та загалом я вже об’їхав близько 220 населених пунктів країни. Попереду – ще не менша кількість населених пунктів із величною історією. Цей проект є унікальним і безпрецедентним, бо такого ще ніхто не робив. Усі пам’ятні місця, які я відвідав, вже на моїх конвертах. Отож, маю чудові та надзвичайно рідкісні екземпляри, а в подальшому вони будуть безцінними. Ваше місто також закарбую у цей проект».

Фото без опису

Олександр Канівець завітав до нас аби увіковічити на двох конвертах Меморіал Слави и пам’ятник Шевченко у Болграді та відкриття Меморіалу Слави колишнім Президентом України Петром Порошенко – на поштовій листівці .

«По одному такому екземпляру я обов’язково залишу в Болградській міській раді, відділі культури міськради та в Одеському обласному краєзнавчому музеї. Ще один такий екземпляр стане часткою поштової виставки-естафети, а згодом увійде у книгу, яка називатиметься так, як і виставка, - «Незламний козацький дух українського народу». Для Болграда ці конверти та листівка стануть, свого роду, візитками та оберегами під час війни», - додав український діяч.

Варто зазначити, конверти із марками філателіст виготовляє власноруч, все це офіційно документує, марки гасить на місцевих поштамтах та презентує керівництву громад та міст, а також дарує у місцеві музейні фонди.

«Все це, чим я займаюся останній рік, – за покликом душі и серця», - зізнався Олександр Канівець, син художника та майстрині вишиванки, а в минулому працівника Міністерства внутрішніх справ України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень