A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

РІВЕНЬ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ НА ПОЧАТОК КВІТНЯ ПЕРЕВИЩИЛА ОБЛАСНІ РІВНІ: ЯКА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ?

Дата: 24.04.2023 11:23
Кількість переглядів: 92

Такі дані надало Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Якою є ситуація безпосередньо в Болградській громаді, розповіла заступник головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ольга Кара.

«Справді, у нас спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус у першому кварталі цього року. Так, якщо у нас безпосередньо по Болградській громаді у січні було зареєстровано 6 випадків ковіда, то вже у лютому їх було 30. У березні – 31, і станом на 18 квітня – 25 випадків», - підтвердила фахівець.

Вона також звернула увагу на те, що порівняно з осінньою хвилею захворюваності, нинішня хвиля менш інтенсивна. Більше хворіють мешканці міста, ніж у селах Болградської громади.

Тобто саме захворювання протікає дещо легше, воно не несе тих ускладнень, які несла попередня хвиля і які були пов'язані з розладом дихальної системи. Іншими словами, ми не бачимо такої великої кількості важких пневмоній у хворих, хоча деяких доводиться госпіталізувати. Це приблизно 1-2 особи з пневмонією та дихальною недостатністю на тиждень», - продовжує Ольга Кара.

За останніми протоколами лікування цих пацієнтів направляють до інфекційного відділення Болградської ЦРЛ, в якому є ліжка, підключені до кисню та фахівці, які володіють алгоритмом лікування цього захворювання.

На думку лікаря, причин сплеску захворюваності на ковід-19 дві. Перша полягає у міжсезонніі, коли люди частіше переохолоджуються через різку зміну погоди. Причому це викликає збільшення кількості випадків не тільки ковіда, а й інших гострих респіраторних інфекцій.

«Ну і друга причина в тому, що люди перестали себе захищати – користуватися захисними масками в громадських місцях, антисептиками для рук, дотримуватись дистанцій. І, найголовніше, перестали масово вакцинуватися. У першу та другу хвилю цей процес контролювався урядом – ми прищеплювали співробітників закладів освіти та інших держструктур. Але навіть вони, отримавши два щеплення, заспокоїлися. Хоча ми всіх активно запрошуємо на своїй сторінці в соцмережах на вакцинацію, нагадуємо, що вакцинуватися треба так само, як і від грипу – щорічно, щоб підтримувати імунітет на належному рівні. Для цього ми маємо вакцини, причому навіть вакцини для дітей від 5 років, про що ми сповістили всі навчальні заклади. Але, на жаль, вакцинація дитячого населення у нас залишається низькою», - наголосила медик.

На завершення вона нагадала, що ковід-19 залишається небезпечним захворюванням, хоч і нині протікає по клініці легше. Тому що «б'є» по нервовій, ендокринній системі організму, також не найкращим чином впливає на зір людини.

«Тому хотілося б, щоб наші мешканці все ж таки приходили і вакцинувалися, а також не забували про методи особистого захисту», - наголосила Ольга Кара.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень