Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ДЛЯ СІЛЬСЬКИХ МЕШКАНЦІВ СТАНУТ ДОСТУПНІШИМИ

Дата: 27.04.2023 16:53
Кількість переглядів: 155

Очікується спрощення вимог до відкриття аптек у сільській місцевості та додатково запровадження механізму щодо запуску мобільних аптечних пунктів, які працюватимуть у сільській місцевості, де аптечні заклади наразі відсутні.
Тож як отримати рецепт на ліки, якщо ви проживаєте у віддаленій місцевості, де немає доступу до лікаря?

Фото без опису

Завдяки електронному рецепту ви можете отримати рецепт на ліки дистанційно. Так, якщо ви маєте хронічне захворювання та потребуєте постійного прийому необхідних препаратів, лікар з іншого населеного пункту за попередньої домовленості може виписати вам повторний рецепт на ліки дистанційно.

Для цього варто проговорити таку можливість з лікарем, а у разі необхідності – сконтактувати з лікарем в узгодженому форматі. При цьому ви лише отримаєте смс з номером рецепта та кодом його погашення, який треба повідомити фармацевту в аптеці.

☛ Якщо у вас немає змоги отримати електронний рецепт, паперовий рецепт на потрібні ліки вам може виписати фельдшер місцевого ФАП.

ℹ Нагадаємо, що з квітня рецептурні препарати в Україні можна отримати як за електронним, так і за паперовим рецептом. Перелік рецептурних ліків залишився незмінним.

Інформацію про те, чи є препарат рецептурним або безрецептурним, можна знайти в інструкції для медичного застосування лікарського засобу, яка додається до препарату, або на сайті держреєстру лікарських засобів: https://bit.ly/3L0DgfH


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень