A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

УСІ РАЗОМ – НА ВІДНОВЛЕННЯ ТА ВІДБУДОВУ ОДЕЩИНИ

Дата: 01.05.2023 10:39
Кількість переглядів: 67

На минулому тижні в Одесі пройшов Форум відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал», що став першим масштабним заходом південного регіону, який було присвячено відновленню та відбудові, а також стратегії та візії повоєнного розвитку регіону.

Фото без опису

Спікерами Форуму стали представники органів державної та місцевої влад, міжнародних та громадських організацій, а також бізнесу.

Фото без опису

В ході діалогових панелей були обговорені наступні теми:

➡️ стратегічні пріоритети відновлення та розвитку Одещини;

➡️ людський капітал як рушійна сила процесів відновлення;

➡️ концепція розвитку та проблемні питання агропромисловості;

➡️ енергетична безпека регіону;

➡️ промисловий потенціал.

Фото без опису

В роботі цього масштабного захід також прийняв участь Болградський міський голова Сергій Димитрієв. Зазначимо, що на цей форум сектором міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради було підготовлено три проектні ідеї.

Фото без опису

Разом з експертами було обговорено стратегію розвитку енергетики та відносин з постачальниками енергоресурсів, можливості для забезпечення енергетичної незалежності регіону, розвиток Одеського регіону в умовах Зеленого Переходу, потенціал створення індустріальних парків на Одещині.

Фото без опису

Додамо, що організаторами Форуму є Агенція регіонального розвитку Одеської області, Міністерство відновлення, Одеська обласна військова адміністрація та Одеська обласна рада. Захід відбувся за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який активно залучений до процесів відновлення та відбудови Одеської області та якій успішно співпрацює з деякими громадами Одещини, у тому чіслі – з Болградською.

Форум дає старт масштабному процесу розробки стратегії повоєнної відбудови та розвитку Одеського регіону. Протягом 2023 року в межах цих процесів планується низка заходів за ініціативою Одеської ОВА, Агенції регіонального розвитку Одеської області за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) та ГО «Агенція відновлення та розвитку» за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE).

Подальша робота з розробки Стратегії відновлення та розвитку відбуватиметься з урахуванням думки громадськості, бізнесу, навчальних закладів, органів місцевого самоврядування та зацікавлених осіб.

Одеська обласна державна адміністрація

Одеська обласна рада VIIІ скликання

Агенція регіонального розвитку Одеської області

Odesa EXPO 2030

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень