A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

У СЕЛІ ОКСАМИТНЕ ПРАЦЮВАЛИ ТОПОГРАФИ: З ЯКОЮ МЕТОЮ?

Дата: 03.05.2023 12:20
Кількість переглядів: 97

Минулого тижня у селі Оксамитне Болградської громади працювали топографи. Про це повідомив староста сіл Василь Чернєв.

Фото без опису

«В Оксамитному та Тополиному розпочалися роботи з проектування майбутнього централізованого водопроводу для забезпечення мешканців питною водою», - зазначив керівник.

Як відомо, будівництво та встановлення будь-якої системи життєзабезпечення, в даному випадку – довгоочікуваного водопроводу, починається з розробки проектно-кошторисної документації, яка включає в себе усі заміри, зроблені на місці.

«Топографи прибули, щоб зробити зйомку території, рельєфу, скласти тахеометрические плани. Вже на базі проведених вимірювань та обстежень створюються та коригуються плани місцевості у вигляді двомірних або об'ємних карт та геодезичних планів, в яких чітко відображається вулиці, де будуть прокладені згодом водопровідна мережа», - розповів головний інженер КП «Горводоканал» Болградської міської ради Олег Жеков.

Він також зазначив, що новий водопровід планується приєднати до водопроводу в селі Тополине, де такий вже є та підключений до каптажу.

Фото без опису

Після топографів на місце вийдуть вже геодезисти для вивчення ґрунту та ін. А вже інженери підіб'ють підсумок, виходячи з проведених розрахунків – визначать остаточну вартість будівництва централізованого водопроводу в селі Оксамитне.

Фото без опису

Нагадаємо, лише розробка проектно-кошторисної документації обійдеться бюджету Болградської громади близько 1 мільйона гривень. Про це ще місяць тому розповів Болградський міський голова Сергій Димитрієв, перебуваючи на зустрічі, присвяченій звіту старости Оксамитного та Тополиного.

«Хочу запевнити, що ми постараємося обов'язково реалізувати проект будівництва централізованого водопроводу. Фахівці, техніка – у нас є, чекаємо на кошторис. І це питання – у нас на постійному контролі», - підкреслів він.

Додамо, що згідно договору з підрядником, розробка проектно-кошторисної документації повина бути завершена на початок липня.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень