Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО

Дата: 10.05.2023 11:01
Кількість переглядів: 82

У ці травневі дні, коли ми згадуємо, якою дорогою ціною дісталася перемога над нацизмом у Другій світовій війні, керівництво Болградської міської ради відвідали вдів учасників тих подій, які цю перемогу наближали.

Фото без опису

Секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та заступник Болградського міського голови Ганна Мунтянова разом із головою організації ветеранів Болградської міської об'єднаної територіальної громади Олександром Луценком побували в гостях у мешканок Болграда – Ніни Моміної, Лідії Бур'янової, Олени Серебрової, Олени Дядкіної, Тетяни Ухань, Альбіни Самофалової та Антоніни Кіранової.

Фото без опису

Фото без опису

Ці сім жінок були вірними супутницями непростого життя учасників бойових дій у Другій світовій війні, яких, на жаль, вже немає з нами, але про мужність і подвиг яких ми ніколи не забудемо.

Фото без опису

Фото без опису

Ці вдови – єдині свідки тієї страшної війни та Перемоги над нацизмом, хто залишився у Болградській громаді.

Фото без опису

Фото без опису

«У День пам'яті та примирення ми шануємо вас та згадуємо ваших чоловіків-ветеранів, усіх, хто віддав своє життя за мир та свободу нашої країни. Від щирого серця вітаємо вас, бажаємо здоров'я, миру, добра!», - звернулася до вдів ветеранів Другої світової Віра Ніколаєнко.

Фото без опису

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у ВРУ законопроект №9278, яким пропонує 8 травня встановити День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

Як зазначено у пояснювальній записці, "у європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні. З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня".

Крім того, голова держави підписав Указ про відзначення 9 травня Дня Європи, який вчора уперше пройшов в Україні та Болграді зокрема.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень