Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

БОЛГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА ПРИДБАЛА ЩЕ ОДНУ ГАБАРИТНУ СПЕЦТЕХНІКУ: ЯК ЦЕ БУЛО І ДЛЯ ЧОГО

Дата: 19.05.2023 09:43
Кількість переглядів: 88

За перше півріччя 2023 року автопарк комунального підприємства "Горводоканал" Болградської міської ради поповнився вже другою одиницею спецтехніки. У КП було доставлено автогрейдер XCMG GR165, на якій з бюджету громади було витрачено 5 469 000 грн.

Фото без опису

ЧОМУ САМЕ У ВОЄННИЙ ЧАС?

Зазначимо, що придбанням автогрейдера, здатного ефективно та швидко виконувати широкий спектр земляних, будівельних та транспортувальних завдань, міська рада перейнялася ще наприкінці минулого року, коли в Україні повним ходом йшла війна.

Саме з війною і було продиктовано його покупку. Рішення про неї було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Болградської міської ради, яке відбулося на виконання розпорядження голови (начальника) Одеської обласної військової адміністрації «Про затвердження плану дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Одеської області під час озброєної агресії РФ проти України».

Відповідно до цього розпорядження органи місцевого самоврядування мали визначитися із резервом спецтехніки «для забезпечення її оперативного залучення для виконання аварійних та інших невідкладних робіт в умовах воєнного часу». Тому директору КП «Горводоканал» Болградської міськради Анатолію Ільченку було дано завдання – «придбати необхідну кількість техніки для забезпечення попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з порушенням автошляхів, створенням завалів, які можуть заважати руху рятувальних загонів, необхідних вантажів, військових формувань і т.п. на території Болградської громади».

З моменту рішення комісії ТЕБ І НС подібних випадків на території громади, як ми знаємо, не відбувалося. Але й війна в країні продовжується, та й розпорядження начальника обласної військової адміністрації теж ніхто не скасовував.

РІШЕННЯ ВИКОНАНЕ, АЛЕ КУДИ ПОДІВСЯ МІЛЬЙОН?

20 березня 2023 року на сайті державних закупівель PROZORRO КП «Горводоканал» заявило про наміри придбати грейдер вартістю не більше 6 075 000,00 грн.

До 28 березня свої комерційні пропозиції подали п'ять потенційних учасників торгів. Діапазон їх цінових пропозицій коливався від 6 650 000 грн до 4 398 000 грн з ПДВ. Найнижчу вартість за техніку пропонувало ТОВ «Спецтехмаркет».

Фото без опису

Проте його комерційна пропозиція була відхилена після розкриття замовником (КП «Горводоканал») тендерних пропозицій, у яких було виявлено низку невідповідностей і які так і не було виправлено за відведені для цього 24 години.

Навпаки, за цей час учасник торгів в особі ТОВ «Спецмаркет» змінив предмет закупівлі, надавши гарантійний лист, у якому було вказано вже інший VIN (PIN) товару, відмінний від того, що значився спочатку на фото. Він навіть спробував звернутися зі скаргою на замовника до Антимонопольного комітету України, але згодом сам же відкликав свою заяву.

В результаті переможцем торгів став ТОВ «ЄВРО-ТРАК», чия цінова пропозиція була майже на 1 мільйон більше ніж пропозиція ТОВ «Спецмаркет». Але, знову ж таки, майже на 1 мільйон менше, ніж спочатку готовий був заплатити КП «Горводоканал», оголошуючи торги.

Нагадаємо, місяць тому Болградською міською радою було закуплено також новий бульдозер вартістю 5 978 000 грн, хоча спочатку КП «Горводоканал» вказав на готовність заплатити за нього 6 млн 750 тис грн. Таким чином, у ході проведення торгів і на цій техніці вдалося заощадити 772 тисячі гривень. Вони будуть спрямовані на придбання тралу – напівпричепа, який дозволить оперативно транспортувати габаритну техніку до сел Болградської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень