Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ВИШИВАНКА ПЕРЕМОГЛА: АВТОЛЕДІ БОЛГРАДА ЗІБРАЛИ ВЧОРА ПОНАД 13 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Дата: 19.05.2023 14:20
Кількість переглядів: 103

Небувалий за масштабом та за змістом захід пройшов учора у Болграді з нагоди Дня вишиванки – молодого свята, яке відзначається в Україні лише з 2006 року, але стає дедалі популярнішим.

Фото без опису

І це не дивно, адже за цей рік, який українці змушені відстоювати свою національну автентичність та боротися за неї, віддаючи за це життя, День вишиванки набув особливого значення. Він – символ перемоги нашої національної сили, нашого оберегу, він формує патріотичного ставлення до української культури та традицій.

Фото без опису

Саме такий зміст вклали співробітники відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради, організувавши вчора проведення Дня вишиванки у формі жіночого автомарафону «Вишиванка переможе» на підтримку ЗСУ та з метою підняття морального духу мешканців громади. Треба сказати, зі своїм завданням вони впоралися.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

У красивому і справді патріотичному марафоні взяли участь 21 власниця машин із пасажирками. Це – представниці структурних підрозділів Болградської РВА, Болградської міської ради, активні підприємниці міста, волонтери, представниці Болградської гімназії ім. Г. С. Раковскького та обласного центра болграської культури в м. Болград.

Фото без опису

Довгий кортеж, прикрашений українськими прапорами, стартував із центральної площі та зупинився біля знаменитого джерела «Три тополі» у селі Виноградівка Болградської громади.

Фото без опису

Тут жінки різного віку та професій, одягнені у різноманітній вишиванки, не лише взяли участь у фотосесії з великою рукотворною вишиванкою, виготовленою Вікторією Алавацькою, керівницею хореографічного колективу «Натхнення». Але й дружно виконали відому пісню «Ой, у лузі червона калина…».

Фото без опису

Зарядивши великий оберіг своєю позитивною енергетикою та акуратно склавши його, жінки повернули на Болград. Тут, на центральній площі міста, їх зустрічали начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, гості та мешканці, а також діти у вишиванках та національних костюмах. Тут же відбулося збирання коштів на підтримку ЗСУ. Учасниці автомарафону опускали в спеціальну скриньку гроші, одержуючи натомість милі серця з різними елементами візерунків, що зустрічаються на українській вишиванці. У такий спосіб вдалося зібрати 13 300 гривень.

Фото без опису

А після автоледі взяли участь у передачі вишиванки дітям. Так споконвіку з любов'ю вручали своїм дітям національну сорочку українські матері, вірячи в те, що створений з любов'ю оберіг обов'язково захистить дитину. Де б він не був і скільки б років йому не було.

Фото без опису

Ну а завершився захід не менш феєричнім флешмобом «Вишивання подіум. Квітуча Україна», у якому взяли участь дитячі хореографічні колективи.

Фото без опису

Можна сказати, що вишиванка справді перемогла, бо зуміла об'єднати та згуртувати навколо себе людей, пишаються тим, що вони - українці.

Більше фото за посиланням

https://www.facebook.com/Bolgradsovet/posts/pfbid02Zwg4dxJiExaPkN4DPW4Gjb9NBrCjhARP3XCYnX3K75qvT5HLJZAJ7injqqVELnFfl


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень