Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

МИНУЛИЙ РІК СТАВ РОКОМ НОВИХ ВИКЛИКІВ ТА ЗАВДАНЬ: БОЛГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВІДЗВІТУВАВ ПЕРЕД МЕШКАНЦЯМИ ГРОМАДИ

Дата: 30.05.2023 17:12
Кількість переглядів: 61

Як і було анонсувало, Болградський міський голова зустрівся з жителями Болградської громади, щоб прозвітувати про діяльність Болградської міської ради за минулий рік.

Фото без опису

«2022 став особливо складним для всіх. І хоча у Болградській громаді відносно спокійніше, ніж в інших регіонах країни, органам місцевого самоврядування довелося зіткнутися з новими викликами та завданнями, шукати та знаходити шляхи їх вирішення. Але найбільше цього року затьмарено тим, що наша громада втратила своїх синів – на сьогодні це 12 Захисників України», - почав свій виступ Сергій Димитрієв, запропонувавши присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих земляків.

Фото без опису

Фото без опису

Далі Болградський міський голова зупинився на кожній сфері діяльності, розповівши, що вдалося зробити, а що ні, та з яких причин.

Фото без опису

«Доходна частина бюджету за 2022 рік зросла, порівняно з 2021 роком, на 154%. Це стало можливим через те, що збільшився розмір відрахувань прибуткового податку із зарплат військовослужбовців. У свою чергу, і ми, розуміючи, що не маємо права залишати наших захисників без допомоги, на кожному щотижневому засіданні виконкому позитивно розглядали питання щодо виділення коштів на потреби ЗСУ. Поки що не можу розголошувати на які саме потреби, але цю роботу ми продовжуємо і цього року», - зазначив Сергій Димитрієв. За його словами, на ці цілі з бюджету громади було направлено близько 15 мільйонів гривень.

Фото без опису

Свої плоди громаді принесло й активне залучення іноземних інвесторів, завдяки яким було відкрито робочі місця та збільшено надходження податків.

Фото без опису

«Однак, в умовах військового стану ми змушені були призупинити капітальні витрати, низку запланованих проектів взагалі довелося заморозити, оскільки пріоритетним стали вирішення інших завдань», - наголосив голова.

Пріоритетними він назвав облаштування укриттів в закладах освіти громади, встановлення в них пожежних сигналізацій, тривожних кнопок викликів поліції, а також забезпечення об'єктів критичної інфраструктури потужними генераторами, створення пунктів незламності, організацію видачі гуманітарної допомоги, виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт будівлі в селі Владичень для розміщення ВПО та багато іншого.

Фото без опису

І все ж таки досягненням у 2022 році теж було місце. Минулий рік став Годом медицини. Оскільки вдалося суттєво покращити матеріально-тезничні бази Болгралдської ЦРЛ та районного Центру первинної медико-санітарної допомоги. Не меншою мірою на покращення здоров'я населення громади було спрямовано виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію водоочисних споруд по вул. Руслана Прусова, 88 (Пушкіна, 88) м. Болград.

«Цей проект дає нам можливість шукати джерела фінансування для його втілення, щоб у кранах болградців, а також мешканців сіл Оксамине та Тополине з'явилася якісна вода, яка не поступається бюветною», - наголосив Сергій Димитрієв.

На завершення він звернув увагу на те, що в його звіт не війшов увесь прелік зробленого у минулому році. Але зроблено дійсно чимало – не тільки міським головою, а й  працівниками міськради та ії структур, а також активними жителями громади.

«Підбиваючи підсумки 2022 року, хочу, перш за все, подякувати ЗСУ, які стали міцним щитом для кожного з нас. Окремі слова вдячності депутатському корпусу, виконавчому комітету, виконавчим органам заради та комунальним підприємствам, які лагоджено на повну силу працювали протягом року», - підкреслив він, відповівши на запитання із зали, яких було небагато.

Фото без опису

Слова вдячності за плідну співпрацю, надану допомогу, за позитивні зміни та перетворення в громаді Болградському міському голові та міській раді висловили генеральний директор Болградської ЦРЛ Віктор Дішлі, очильниця відділу освіти Болградської міськради Ірина Гончарова, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, депутат Болградської міськради, директорка Залізничненського ліцею Лілія Радушко та мешканка Болграда Неля Попова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Додамо, що докладно ознайомитись із звітом Болградського міського голови про діяльність за 2022 рік можна на офіційному сайті Болградської міської ради за посиланням https://bolgradska-gromada.gov.ua/news/1685361993/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень