Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

РІК МЕДИЦИНИ ТРИВАЄ: БОЛГРАДСЬКА ЦРЛ ОТРИМАЛА ЩЕ ОДНУ ВАЖЛИВУ СУЧАСНУ АПАРАТУРУ

Дата: 31.05.2023 14:51
Кількість переглядів: 102

Не встигла голова департаменту охорони здоров'я Одеської облдержадміністрації Наталія Одарій-Захар'єва побувати в Болградській ЦРЛ на відкритті нової потужної кисневої станції, як до реанімаційного відділення медзакладу надійшли два нові апарати штучної вентиляції легенів експертного класу.

Фото без опису

«Це сучасне обладнання було отримано завдяки тому, що з подачі керівниці департаменту охорони здоров'я Наталії Одарій-Захар'євої наш медзаклад була включена до відповідної програми», - розповів лікар-анестезіолог реанімаційного відділення Болградської ЦРЛ Геннадій Ніколаєв.

За словами медика, у лікарні вже є апарати ШВЛ, але експертного класу – ці перші. Їх перевага полягає в тому, що вони мають більше тридцяти режимів вентиляції і дозволяють задовольнити потреби різних хворих, починаючи від новонароджених і закінчуючи найдорослішими пацієнтами.

Медобладнання оснащене зволожувачами, що дуже важливо при тривалій вентиляції легень, тому що суха киснево-повітряна суміш шкодить людському організму. Іншими словами, ця апаратура дозволяє наблизити дихання пацієнта до фізіологічного.

Фото без опису

Плюс до всього, апарати досить компактні, що дуже зручно у проведенні реанімаційних маніпуляцій, які найчастіше вимагають великого простору та відсутності перешкод. Більше того, незважаючи на свою компактність, вони незалежні від газо- або електропостачання, бо мають можливість підключення до них переносних балонів із киснем. А це ще один плюс, особливо якщо потрібно транспортувати хворого в межах лікарні.

Один із апаратів уже був випробуваний у роботі. Медики задоволені.

«Взагалі, в лікарні дуже багато позитивних змін відбулося за останні два роки завдяки сприянню департаменту охорони здоров'я та безпосередньо Болградської міської ради. Це вже не похмурий сумний заклад, а цілком сучасна, оснащена великою кількістю медобладнання, яка в рази підвищила якість медпослуг, що надаються нами», - зазначила медичний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Катерина Ніколаєва.

Усі ці перетворення значною мірою дозволили Болградській райлікарні цього року отримати контракт щодо пакету «Готовність до надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях».

«А щоб у разі цих надзвичайних ситуацій ми справді могли розгорнути належні 12 ліжок, Болградська міськрада допомогла з переїздом реанімаційного відділення на другий поверх, де це можна зробити, а також з облаштуванням тут додаткових кисневих розеток», - розповіла меддиректор.

Зазначимо, що тісна взаємодія Болградської міськради та ЦРЛ, де лікуються не лише жителі Болградської, а й інших громад Болградського району, продовжується.

«Якщо 2022-й став у громаді свого роду Роком медицини, це не означає, що у 2023-у ми перестанемо приділяти увагу вдосконаленню сфери охорони здоров'я. Потрібно ще багато зробити, щоб підвищити рейтинг медзакладу. Тож Рік медицини триває», - наголосив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень