Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НА СЕСІЇ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: ПОКЛАДЕНО ПОЧАТОК ДОВГООЧІКУВАНОГО РЕМОНТУ ДОРОГИ

Дата: 12.06.2023 12:29
Кількість переглядів: 117

Минулої п'ятниці в залі засідань Болградської міської ради пройшло екстрене засідання 55-ї сесії, на порядок денний якої було винесено вісім питань.

Фото без опису

Однак приводом для терміновості пленарного засідання стало питання щодо виділення з місцевого бюджету Болградської міської територіальної громади субвенції обласному бюджету Одеської області у 2023 році для Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг» у сумі 10 мільйонів гривень з метою  співфінансування на поточний дрібний ремонт аварійне відновлення автомобільної дороги загального користування місцевого значення Болградського району О160708 Виноградівка-Котловина-Нагірне-Орлівка-/М-15/, км 3+700 - 4+350.

Зазначимо, що йдеться про співфінансування аварійно-відновлювальних ремонтних робіт на багатостраждальній ділянці (підйомі) протяжністю 650 м, розташованій на вулиці Владиченській у селі Виноградівка Болградської громади.

Фото без опису

За результатами проведеного два місяці тому комісійного обстеження представниками Служби місцевих доріг було встановлено, що орієнтовна вартість робіт на цій ділянці становитиме 12 780 000 гривень.

«Однак у зв'язку з вкрай обмеженим фінансовим ресурсом ця ділянка дороги може бути включена до плану робіт на 2023 рік, але тільки на умовах співфінансування», - наголосив перший заступник директора Служби місцевих доріг Сергій Ткач у своєму листі до Болградського міського голови Сергія Димитрієва.

«Ми не можемо не погодитися з необхідністю співфінансування, адже ми давно чекали на таку можливість, нарешті, відремонтувати цю небезпечну для життя людей ділянку дороги», - звертаючись до депутатів, зазначив у ході сесії Сергій Димитрієв.

Проект рішення було підтримано, початок покладено. Причому, як виявилось, не лише ремонту названої ділянки дороги у селі Виноградівка на вулиці Владиченській.

«З огляду на те, що вами розглядається питання співфінансування на проведення аварійно-відновлювальних робіт по вулиці Владиченській у селі Виноградівка… ДП «Служба місцевих доріг», з метою збільшення обсягів виконання робіт, виділяє кошти у сумі 5 мільйонів гривень (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам) , з яких 3 млн 500 тис гривень – на проведення аварійно-відновлювальних робіт по вулиці Владиченська у селі Виноградівка та 1 млн 500 тис гривень – на проведення робіт з експлуатаційного утримання ділянки по селу Владичень автодороги Виноградівка-Котловина-Нагірне-Орлівка»,- проінформував Болградського міського голову в. о. директора Служби місцевих доріг Андрій Сандул.

Як видно, співфінансування дозволить відремонтувати не лише підйом на Владичень, чий стан давно оцінювався як катастрофічний, а й ділянку дороги у цьому селі, яка теж потребує відновлення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень