Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

«МИНУЛИЙ РІК ПРИНІС ВИКЛИКИ, ЯКІ НІХТО НЕ ОЧІКУВАВ», - СТАРОСТА ВИНОГРАДІВКИ ПРОЗВІТУВАЛА ПЕРЕД МЕШКАНЦЯМИ СЕЛА

Дата: 13.06.2023 15:39
Кількість переглядів: 70

Наприкінці минулого тижня відбулася анонсована відкрита зустріч старости Виноградівського старостинського округу Ользі Наумової з місцевими жителями, на якої вона прозвітувала про свою діяльність за 2022 рік.

Фото без опису

В заході також прийняли участь Болградській міський голова Сергій Димитрієв, депутат Болградської міської ради Марія Жаба, керуюча справами виконавчого комітету Болградської міської ради Світлана Демирова.

Фото без опису

«Минулий рік приніс виклики, які ніхто не очікував. Вважалося, що страшніше пандемії, викликаної розповсюдженням коронавіруса, немає. Але… війна внесла негативні корективи в життя кожного громадянина та всього соціально-економічного життя України. Фактично зупинені капітальні видатки, які мали фінансуватися, «заморозились» проекти, які планувалось завершити. Не зважаючи на всі ці фактори, міська рада, виконавчий комітет та депутатський корпус робили усе, аби наша громада розвивалась», - акцентувала на початку свого звіту Ольга Наумова, зупинившись на кожної сфері життєдіяльності села у минулому році.

Усі вони дійсно протерпіли деяких змін, які вимагав військовий стан. Так, на території старостату у минулому році почав свою роботу «Пункт Незламності», який був забезпечений бензиновим генератором, запасами пально-мастильних матеріалів та облаштована зона перебування відвідувачів.

Фото без опису

Немало коштів було направлено у минулому році на сферу освіти села. А саме: встановлено протипожежну сигналізацію, "тривожну кнопку", обладнано протирадіаційне укриття у навчальному закладі та дошкільному. Завдяки чому діти Виноградіки мали можливість навчатися в очному режимі.

Незважаючи на нелегкі часи, продовжує функціонувати сфера культури та спорту, проводяться роботи з благоустрою села. Не забували в селі про соціальну підтримку найбільш незахищених верств населення, а також про Захисників України.

Фото без опису

«На даний момент на захисті країни стоїть більше 40-ка жителів нашого села. Болградська міська рада у 2022 році не залишалась осторонь проблем та потреб ЗСУ. Постійно тримали зв'язок з військовослужбовцями, які сьогодні несуть службу на передовій і долучались до заходів спрямованих на підтримку наших солдат. З початку агресії громада дбала про захисників України, ця турбота виражалась починаючи від збору коштів, та закупівлі необхідного приладдя, засобів першої необхідності», - зазначила Ольга Наумова.

Наприкінці свого звіту вона подякувала Болградському міському голові, депутатам міськради, кожному жителю села Виноградівка, які, незважаючи на складний фінансово-економічний стан, спричинений війною, все одно сприяли розвитку нашого села.

Після чого слово взяв Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Фото без опису

«Можу сказати, що Ольга Миколаївна Наумова гідно представляла ваші інтереси на виконкомах і на апаратних нарадах, і ставила проблемні питання, які доводилося вирішувати. Тому можу вам сказати, що ії роботу можна оцінити як задовільна, це цілком заслужено. Тому що була планомірна робота, яка призводить до якихось результатів. Дійсно, був організований, і багато в чому, завдяки вам, вивіз твердих побутових відходів. Авжеж не все ідеально, але в кожного з вас є можливість отримати контейнер і користуватися послугами. Сусідні громади нам заздрять, що в нас все організовано, а там ще вивозять в причепах, звідки все вивалюється. Ми готові завжди співпрацювати, давайте завдання вашим депутатам, Ользі Миколаївні, а ми зі свого боку будемо ці проблемні питання вирішувати», - зазначив Болградський міський голова. Разом зі старостою він відповів на хвилюючи питання мешканців Виноградівки.

Іх не було багато, але вони дійсно хвилювали присутніх. Приведемо деякі з них з відповідями.

Які суми були витрачені для села Виноградівка та на що?

Сергій Димитрієв: «Бюджет села Виноградівка у минулому році отримав 19 млн гривен, а витрачено було 29 млн гривен на село. Більшість коштів пішла на облаштування закладів освіти села та укриттів на їх територіях. В заклад освіти закуплена установка очищення води для питних потреб, але поки не встановлено. Крім того, кошти були витрачені на благоустрій, утримання старостату, на медицину, культуру, спорт».

Які роботи проводились щодо відведення води з вул. Севастопольської після злив, бо підтоплює вул. Лиманна?

Сергій Димитрієв: «В цьому році запланований ремонт ділянки вул. Севастопольської, при складанні проектно-кошторисної документації буде проведено і розрахунок на відведення води у бік річки».

Фото без опису

Далі більша частина питань стосувалася перейменування вулиць та назви села Виноградівка, з якими багато хто з мешканців не погодилися. Насамперед, їх хвилювало, чому при прийнятті рішення про перейменування депутати міської ради не взяли до уваги результати опитування серед мешканців Виноградівки? Чому перейменували назву села? Чи можна подати нову пропозицію про повторне перейменування вулиць до міської ради? Чому не накладено було «право вето» міського голови на рішення, прийняте на сесії міської ради про перейменування назв вулиць та села Виноградівка? Які будуть наслідки після перейменування села при оформленні населенням своїх домоволодінь, спадщини?

Фото без опису

«Це рішення більшості депутатів Болградської міської ради, тому вето не було. Депутати не взяли до уваги опитування мешканців, хоча я вважаю, що шляхом опитування і можна дізнатися про думку людей… Назви вулиць перейменували відповідно законодавства. А назва села не перейменована. Це питання розглядатиметься далі на сесії обласної ради. А рішення щодо перейменування населеного пункту приймає Верховна Рада України. Але в даний час відкрито два судових позови на відміну назв вулиць та на назву села. І поки тривають судові процеси, не можна подавати нові пропозиції щодо перейменування вулиць. Може суд своїм рішенням скасувати рішення міської ради», - відповів Сергій Димитрієв.

«Зміни торкнуться юридичних осіб, а до документів фізичних осіб вноситимуться зміни в міру звернення, будь-яких строків для внесення змін до документів, не буде. Зміни до заповітів, які були складені раніше, вносити теж не треба. Юридичної сили заповіти не втрачають», - додала староста села Виноградівка Ольга Наумова.

Також в ході діалогу з мешканцями села Виноградівка Болградський міський голова пообіцяв допомогти вирішити питання встановлення тротуару вздовж центральній вулиці села, доставки питної води.

Фото без опису

Завершилася зустріч церемонією нагородження кращих працівників села Виноградівка. Грамотами Болградської РВА, районної та міської рад за сумлінну працю та з нагоди 212-ї річниці їх нагородив Сергій Димитрієв. Саме завдяки цім людям у села Виноградівка є майбутнє. Нехай воно буде мирним та світлим.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень