Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

УПОРЯДКУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ГРОМАДИ

Дата: 04.07.2023 09:35
Кількість переглядів: 141

БОЛГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА АКТИВНО ПРОВОДИТЬ РОБОТУ З УПОРЯДКУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ГРОМАДИ: З ЯКОЮ МЕТОЮ?

   Нещодавно у Болградській громаді побували представники столичної організації – геодезист та землевпорядник. Та не одні, а з квадрокоптером. З чим пов'язаний їхній приїзд зі спецобладнанням, розповів начальник відділу комунальної власності та юридичного забезпечення діяльності Болградської міської ради Микола Арнаутов.
 

Фото без опису

   «Це представники київської підрядної організації, з якою Болградська міська рада  уклала договір на виконання землевпорядних робіт для формування земельних ділянок комунальної власності. Після того, як у результаті відкритих торгів на Прозоро вони запропонували найнижчу ціну за свої послуги та відповідали нашим критеріям», - одразу звернув увагу Микола Арнаутов.

За його словами, столичні фахівці прибули для виконання землевпорядних робіт на території Болградської територіальної громади. Цього разу, відповідно до рішення міської ради, їх робота охоплювала земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти як соціально-культурного та побутового призначення громади (сміттєзвалище, стадіон у Табаках, цвинтарі, сквери), так і ділянки, які використовуються або планується використовувати у комерційних цілях. В тому числі землі сільгосппризначення, земельні ділянки під СТО та земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти нерухомості промислової сфери.

    «Роботи у цьому напрямі продовжуються, оскільки вони дають нам можливість упорядкування об'єктів, що належать до комунальної сфери. А також об'єктів комерційної сфери, які з різних причин не сформувалися, у тому числі торгові об'єкти. Це дає імпульс розвитку тих же магазинів, оскільки їх власники почнуть платити за землю в тому обсязі, в якому ця сплата повинна надходити в громаду – в добровільному, або в судово-примусовому порядку», - пояснив начальник відділу комунальної власності та юридичного забезпечення діяльності Болградської міської ради.

Фото без опису

     Зазначимо, що названі вище роботи ведуться шляхом застосування сучасних технологій – за допомогою квадрокоптера, що дає максимально точним визначення координат розташування земельних ділянок.

    «Це надалі також захищає землекористувачів від будь-яких скандалів, незаконних захоплень частини земельної ділянки, а також гарантує надходження в бюджет міської громади плати за використання цієї земельної ділянки. Ми всім наполегливо рекомендуємо узаконювати та оформлювати належним чином наші земельні відносини. Якщо особа з якихось причин не користується цією можливістю, міськрада діє відповідно до вимог чинного законодавства», - наголосив Микола Арнаутов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень