Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Центральна районна лікарня поповнилась новим обладнанням   

Дата: 12.07.2023 14:55
Кількість переглядів: 80

   Нещодавно в Болградській центральній районній лікарні з'явились надсучасні апарати для діагностики зору - фундус камера, рефрактометр та комп'ютерний периметр. Завдяки субвенції Болградської міської ради у КНП "Болградська ЦРЛ" з'явилась можливість придбати сучасні прибори для діагностики зору, про яких в центральній лікарні тільки мріяли.  
   За більш детальнішою інформацією щодо принципу роботи цих діагностичних приборів ми звернулись до Вікторії Матвєєнцевої, лікаря офтальмолога, яка через війну нещодавно переїхала до нашого міста з Миколаєва та зараз працює дитячим офтальмологом в Болградській ЦРЛ.    

 

Фото без опису

   Отже, закуплене діагностичне обладнання складається з трьох приборів:
Рефрактометру - який вимірює короткозорість, далекозорість та астигматизм у дітей і дорослих, а також ним можна виявити наявність новоутворень та виміряти їх розміри у передньому відрізку ока.   
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
    Фундус камери - за її допомогою здійснюється огляд дна та периферії ока, без медикаментозного розширення зіниці. Це дуже зручно, коли треба обстежити людину у якої глаукома або великий внутрішньоочний тиск, при яких заборонено користуватись рідинами для розширення очей. Раніше офтальмоскоп нажаль не давав такий великий діапазон обстеження.    
    Комп'ютерний периметр - діагностика та скринінг глаукоми, яку можна виявити на початковій стадії, також за допомогою цього апарату можна виявити захворювання зорового нерва.
   У відділенні ЦРЛ працюють два лікаря офтальмолога Світлана Докова та Вікторія Матвєєнцева, що дає можливість прийняти більше пацієнтів, а завдяки надсучасному обладнанню прийом ведеться швидко та якісно. Раніше для такої кваліфікованої діагностики зору, яка зараз є в Болградській районні лікарні доводилось їхати до Одеси або інших великих міст, що в свою чергу завдавало чимало незручностей.
Фото без опису  Фото без опису
    Наприкінці нагадаємо, що запис на прийом до лікарів - офтальмологів, а також до інших профільних лікарів здійснюється на БЕЗОПЛАТНІЙ основі ВИКЛЮЧНО у разі отримання ЕЛЕКТРОННОГО направлення від сімейного лікаря.

 

Будьте здорові, бережіть себе та своїх близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень