Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 24.07.2023 11:17
Кількість переглядів: 201

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ПОВІДОМЛЯЄ

Фото без опису
ВИЯВЛЕНО: ОХРАТОКСИН "А" в меленій каві
ВИЯВЛЕНО: Харчового інгредієнту ХОЛІН-АЛЬФА-ГЛІЦЕРИЛФОСФОРИЛХОЛІН (GPC)
у харчовій добавці  
ВИЯВЛЕНО: Харчового інгредієнту L-альфа-гліцерилфосфорилхолін (альфа-GPC)

     До уваги операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність в сфері обігу харчових продуктів та кормів!
     
   Д
ержавна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 18 липня 2023 року № 2023.4690-fup2 стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії (оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder) до України (отримувач: ТОВ «ТД ГУРМАНДІЗ», вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080 ).

https://dpss.gov.ua/news/povidomlennia-rasff-stosovno-vyiavlennia-okhratoksynu-a-v-melenii-kavi

       Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and FeedRASFF) надійшло повідомлення від 30 червня 2023 року №2023.3843-fup8 стосовно виявлення новітнього харчового інгредієнту L-альфа-гліцерилфосфорилхолін (альфа-GPC) у харчовій добавці, що експортувалась з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin) до України.

                        Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.
https://www.sk.dpss.gov.ua/povidomlennya-rasff-stosovno-vyyavlennya-novitnogo-harchovogo-ingrediyentu-l-alfa-gliczerylfosforylholin-alfa-gpc-u-harchovij-dobavczi-shho-eksportuvalas-z-polshhi/

       

    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and FeedRASFF) надійшло повідомлення від 12 липня 2023 року №2023.4687 стосовно виявлення новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерату (α-GPC) в дієтичній добавці для спортивного харчування, що експортувались з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin) до України.

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

https://www.sk.dpss.gov.ua/povidomlennya-rasff-stosovno-vyyavlennya-novitnogo-harchovogo-ingrediyentu-holinu-alfosczeratu-%CE%B1-gpc-v-harchovij-dobavczi-dlya-sportyvnogo-harchuvannya-shho-eksportuvalas-z-polshhi-4/

                       
                       



                       
 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень