Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЩОБ ПАМ'ЯТАЛИ: У ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ У МУЗЕЇ БОЙОВОЇ СЛАВИ В БОЛГРАДІ ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ЗАЛУ

Дата: 24.08.2023 16:20
Кількість переглядів: 81

Вже другий рік поспіль ми є свідками трагічних подій в Україні, які увійдуть до історії як роки сліз, болю та тяжких втрат. Але ми не маємо права забувати, якою ціною дістається сьогодні боротьба з окупантами.

Фото без опису

Так, наша громада за ці півтора року війни не зазнала обстрілів. І це завдяки нашим мужнім воїнам, серед яких є уродженці та жителі Болградської громади.

Фото без опису

Вони й сьогодні продовжують хоробро захищати нашу державу. Але, на жаль, є й ті наші земляки, які віддали за наш спокій, за наше мирне майбутнє – своє життя. Це двадцять чотири наші Герої.

Отже, історія Болградської громади теж має свої криваві сторінки. Відтепер вони дбайливо зберігатимуться для нинішнього та майбутніх поколінь у залі «Слава українському герою» музею Центру культури та дозвілля на Інзовській, відкриття якого відбулося у День Незалежності України.

Фото без опису

На першій екскурсії по залі, яку провів директор музею Едуард Мохначов, побували представники обласної та районної влади, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, родичі загиблих за свободу України жителів Болграда, а також військовослужбовець легендарного о. Зміїний Олександр Лунгу, який нещодавно повернувся з полону.

Фото без опису

У розділах зали увічнено весь хід захисту українськими воїнами суверенітету України, починаючи з 2014-го року до сьогоднішнього часу. Є експонати, які передані людьми, які скуштували сіль війни. А зустрічають відвідувачів фотографії загиблих воїнів – мешканців Болградської громади.

Фото без опису

Зазначимо, що співробітниками відділу культури, туризму, спорту та молоді Болградської міської ради на чолі з його керівником Жанною Сусліною було виконано дуже скрупульозну та масштабну роботу, щоб ми знали, пам'ятали, щоб були вдячні.

Слава українському Герою, вічна пам'ять загиблим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень