Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов’ю до міста: Болград відзначив свій День народження

Дата: 28.08.2023 11:59
Кількість переглядів: 161

Сьогодні районний центр Болградщини відзначив своє 202-річчя від дня заснування та 79-у річницю звільнення від нацистських загарбників у Другій світовій війні. Це вже другий день народження Болграда в умовах воєнного часу. Разом з тим, цикл заходів, що відбулися цього дня, вийшов не менш змістовним і в дусі сьогодення. 

Фото без опису

Зазначимо, цього року в Болграді не стали змінювати давню традицію – рано-вранці у Спасо-Преображенському соборі священники Болградщини відслужили молебень за здоров’я та добробут жителів Болграда, не забувши помолитися за здоров’я українських воїнів.

Фото без опису

Святкування Дня міста продовжилося у залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, де відбувся тематичний захід «Болград – моя незламна Батьківщина».

Фото без опису

Музичні номери місцевих артистів, які виступали на сцені, вселяючи надію на близьке мирне майбутнє, перетиналися з виступами керівництва району, міста та церемоніями нагород, яких було чимало.

Фото без опису

З нагоди Дня міста багато його мешканців із різних сфер діяльності, які зробили за цей рік чималий внесок у розвиток Болграда, надавали допомогу українській армії, були нагороджені Почесними грамотами Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної ради та Болградської міської ради.

Фото без опису

Також почесний нагрудний знак «Золотий хрест», яким нагороджують військових рядового та сержантського складу Збройних Сил України за сумлінне та успішне виконання бойових завдань, за високі показники бойової підготовки, героїчні та визначні поступки на війні, отримали військовослужбовці підрозділу військової частини А 7350. Нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Президента України Володимира Зеленського передав доблесним воїнам заступник командира військової частини Сергій Великсар.

Фото без опису

Не змінили цього дня ще однієї давньої традиції у місті. Болградський міський голова Сергій Димитрієв вручив знаки та посвідчення «Почесний громадянин Болграда» родичам ще трьох мешканців Болграда. Згідно з ухваленим рішенням депутатів Болградської міської ради в цьому році це звання було присвоєно двом Героям України, учасникам російсько-української війни – капітану ЗСУ, який загинув у квітні минулого року при виконанні бойового завдання, Віктору Оцерклевичу (посмертно) та майору ЗСУ Владиславу Баднар. А також – Миколі Шишкову (посмертно) – за особливий внесок в економічний та соціальний розвиток підприємства «Болградський ремонтно-механічний завод» за період з 05 вересня 1955 року по 12 липня 2021 року, величезний внесок у створення умов праці та покращення життєвих умов працівникам заводу, за активне сприяння розвитку та благоустрою міста Болград, з нагоди 85-річчя від дня народження.

Додамо, що з нагоди Дня народження у Болграді також були організовані виставка-ярмарок на підтримку ЗСУ, серія спортивних змагань – Відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби, в якому взяли участь 18 команд з усієї Одещини, першість з паверліфтингу, армреслінгу, першість громад шахів, нарду та дартсу, а також турнір з пляжного волейболу.

За інформацією "Бессарабія INFORM"

Фото: Болградська міська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень