Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ДЯКУЄМО ЗА ПОДВИГ: У БОЛГРАДІ, ДЕ ПРОЙШЛО ДИТИНСТВО ТА ЮНІСТЬ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ВІКТОРА ОЦЕРКЛЕВИЧА, ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ

Дата: 30.08.2023 14:10
Кількість переглядів: 117

День міста Болграда ознаменувалося цього року скорботними та водночас знаковими подіями. Напередодні 202-ї річниці з дня її заснування, у ході 60-ї сесії Болградської міської ради депутати погодилися з додатком трудового колективу апарату міської ради та надали своїм рішенням звання «Почесний громадянин Болграда» (посмертно) уродженцю нашого міста, випускнику Болграду, капітану ЗСУ, Герою України Віктору Оцерклевичу.

Фото без опису

Болградський міський голова Сергій Димитрієв особисто вручив посвідчення та знак «Почесний громадянин Болграда» батькам Захисника під час тематичного заходу, який відбувся 25 серпня на сцені Центру культури та дозвілля Болградської міської ради.

Фото без опису

Того ж дня пам'ять про героїчний подвиг нашого земляка була увічнена відкриттям меморіальної дошки на будинку №56 у другому містечку, що на вулиці, яка з весни цього року носить ім'я Героя України. У цьому будинку з 1988 по 2010 рік проживав Віктор Оцурклевич, тут пройшли його дитинство та юність, тут з'явилася на світ його перша донька.

Фото без опису

У церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь керівництво Болградської міської, районної рад, друзі та колишні сусіди родини Оцерклевич. Право зняти тканину з дошки було надано найближчим людям Героя – його батькам, Вірі та Ярославу Оцерклевич.

Фото без опису

«Сьогодні ми схиляємо голови в пам'ять нашого земляка, Героя України та Почесного громадянина міста Болград Віктора Оцерклевича, якій мужньо загинув 6 квітня 2022 року на Луганщині в бою с окупантами. Не стало прекрасного сина, брата, чоловіка, батька, побратима. Але залишиться пам’ять о Вікторі, яку сьогодні увіковічено на меморіальній дошці на домі, де народився Герой України, де він ріс й де мріяв стати справжнім Захисником…Ця дошка буде нагадувати нам всім, якою важкою ціною дістається боротьба за свободу Україну, за мир. Впевнений, на прикладі подвигу Героя України Віктора Оцерклевича ми роститимемо нові покоління українців – такі ж патріотичні, щирі, добрі, відповідальні, яким був й залишиться у пам’яті Віктор Оцерклевич. Слава Герою України! Дякуємо за подвиг! Низький уклін батькам Віктора, які виховали справжнього Захисника Батьківщини!», - зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Зі словами скорботи та сердечної подяки звернувся і керівник громадської організації ветеранів АТО-ООС Болградського району Іван Бодлєв. Саме завдяки безпосередньому сприянню цієї організації було виготовлено вже другу меморіальну дошку на честь Віктора Оцерклевича. Перша така посіла своє місце у вересні минулого року на фасаді Болградського ліцею №3, де навчався Захисник.

«Я вдячний батькам за такого сина – справжнього патріота своєї батьківщини, я вдячний і міській владі за організацію цього важливого для всіх нас заходу, як і інших, спрямованих на те, щоб майбутні покоління, заради якого віддано ці життя, пам'ятали про цих людей, про їхні подвиги… На жаль, ми розраховуємося найкращими нашими героями», - зазначив Іван Бодлєв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень