Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

В ТАБАКІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО УКРИТТЯ

Дата: 08.09.2023 10:10
Кількість переглядів: 97

Відділ освіти Болградської міської ради та приватне підприємство “Васольбудстрой” підписали договір на будівництво споруди цивільного захисту - найпростішого укриття Табаківського ліцею Болградської міської ради. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Фото без опису
Ще на 56 сесії восьмого скликання міської ради депутати підтримали рішення про реорганізацію ЗДО “Світлячок” села Табаки Болградської громади шляхом приєднання до Табаківського ліцею та виділили понад 9 мільйонів гривень на будівництво укриття для об’єднаного закладу освіти. 
“17 липня Відділ освіти Болградська міської ради аже оголошував тендер  на закупівлю робіт, але торги тоді не відбулися через відсутність претендентів. Цього разу був підписаний прямий договір з підрядником і найближчим часом розпочнуться будівельні роботи”, - розповів Болградський міський голова Сергій Димитрієв.
За даними сайту Державних закупівель сторони підписали документ 4 вересня, процедура проходила без використання електронної системи. Договірна ціна робіт “Будівництво споруди цивільного захисту (найпростіше укриття) за адресою село Табаки, вул. Гагаріна, 74” склала 9 132 454 гривень.  
Підрядник має у вересні здійснити земляні роботи, у жовтні та листопаді - будівельні роботи. Та 1 грудня 2023 року передати їх замовнику, однак, як зазначається у договорі, склад та обсяги робіт можуть бути переглянуті у процесі будівництва.

Варто зазначити, що з повномасштабного вторгнення через відсутність укриття Табаківський ліцей працює в дистанційному режимі. Та як розповів очільник громади в інших закладах освіти були приміщення придатні для облаштування споруд цивільного захисту, то в Табаківському ліцеї споруду потрібно будувати з нуля.
“Багато часу пішло на підготовчу документацію, зазначу, що об'єм роботи досить великий, генпідрядник має врахувати технічне завдання та дотриматися норм будівництва укриття. Маємо надію, що роботи завершиться у термін та комісія зможе його в експлуатацію”, - пояснив Сергій Димитрієв.
В Табаківському ліцеї планується побудувати укриття на 200 осіб, з урахуванням діючого складу учнів ліцею та кількості вихованців дошкільного закладу та їх та колективів.  
“Маємо досвід об'єднання закладів середньої та дошкільної освіти у селі Владичень та селі Оксамитне. В Табаках також плануємо таким чином відновити роботу дитячого садка. Але тільки після прийняття укриття заклад освіти зможе оголосити про навчання в офлайн режимі”, - розповів Болградський міський голова.
Додамо, підрядник ПП “Васольбудстрой” зареєстрований в Арцизькому районі та спеціалізується на будівництві будівель. Його послугами користувались Василівська, Городненська сільські ради, Болградська ЦРЛ та інші.

Тетяна Манолова

За інформацією Бессарабія.UA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень