Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

РІК ОСВІТИ В ГРОМАДІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ: НА ЦЬОМУ ТИЖНІ ПОВНІСТЮ НА ОФФЛАЙН ПЕРЕЙШОВ БОЛГРАДСЬКІЙ ЛЦІЕЙ №2, ТРИВАЄ БУДІВНИЦТВО УКРИТТЯ В ТАБАКІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ

Дата: 22.09.2023 17:24
Кількість переглядів: 59

Як і обіцяв Болградській міській голова Сергій Димитрієв присвятити у цьому році максимум уваги сфері освіти громади, так і сталося.

Справжнім подарунком для мешканців Табаки стало капітальне будівництво укриття на території місцевого навчального закладу, яке було розпочато якраз напередодні 211-я села. Наразі йдеться копання котловану.

Фото без опису

Нагадаємо, ще у минулому році стало зрозумілим, що саме цей заклад разом з сільським дитсадком залишається без можливості облаштування укриття.

«Тоді будемо  будувати з нуля», - наголосив Сергій Димитрієв, якого підтримали депутати Болградської міської ради , та своїм рішенням виділили з бюджету громаді понад 9 млн гривень на будівництво, а також погодилися на реорганізацію шляхом об’єднання навчального та дошкільного закладу в один.

Фото без опису

І ось два тижні тому довгоочікуване будівництво розпочалося. Згідно проектної документації нове укриття зможе вмістити 200 людей. Тобто вистачить і для школярів, і для дошкільнят та їхніх наставників.

Крім того, с початку цього тижня повністю перейшов на очну роботу Болградський ліцей №2, завдяки зробленому розширенню укриття, яке є на території закладу, а також завдяки облаштуванню підвального приміщення в будівлі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради (колишнього Дома офіцерів) по вулиці Інзовській.

Фото без опису

Фото без опису

Таким чином, майже усі заклади Болградської громади, за винятком поки ще Табаківського, мають можливість працювати оффлан та, найголовніше, у безпеці.

Додамо, що Болградська міська рада не тільки приділяла увагу облаштуванню укриттів в сфіере освіти. Так, майже у всіх закладах було призведено заміну вікон та дверей задля енергоефективності та створення більш комфортних умов учасників освітнього процесу.

Крім того, на початок цього навчального року для усіх закладів освіти Болградської громади було закуплено та встановлено сучасне обладнання для очищення води.

Далі буде….

На фото: початок будівництва укриття в Табаківському ліцею та нове укриття для учнів Болградського ліцею №2 в КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень