Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ОРГКОМІТЕТ АКТИВНО ГОТУЄТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ТЕАТРАЛЬНОГО ФЕСТИВАЛЮ "БОЛГРАД-ФЕСТ 2023"

Дата: 26.09.2023 10:18
Кількість переглядів: 310

Як повідомлялося раніше, 21 жовтня 2023 року Болград стане місцем проведення Міжнародного театрального фестивалю «БОЛГРАД-ФЕСТ 2023». Його організаторами виступають Болградська міська рада; відділ культури, туризму, молоді та спорту та КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Болгарія у рамках проекту «Розвиток та зміцнення культуррних та духовних цінностей жителів міста Болград через творчість і мультинаціональну синергію», а також програми «Болгарська допомога для розвитку».

Фото без опису

Мета фестивалю – популяризація та активація театрального руху, обмін творчим досвідом, розширення культурних та інформаційних зв'язків між театральними колективами.

Позаду вже не одне засідання членів оргкомітету майбутнього культурного заходу, які виступили авторами логотипа фестивалю, дизайну спеціальних нагород, визначились з учасниками, які вже поінформовані про результати відбору та час виступу. Також затверджено програми показів вистав, розроблено афіші.

Фото без опису

У фестивалі візьмуть участь аматорські театральні колективи України, Молдови та Болгарії. Офіційними мовами фестивалю є українська та болгарська мови.

Нагадаємо, згідно з Положенням, проходитиме Міжнародний театральний фестиваль у двох форматах – очному та онлайн та на кількох майданчиках. А саме: «живий» показ театральних вистав пройде в будівлях КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради, розташованих у Болграді по вулиці Інзовська, 170 (колишній Будинок офіцерів) та Поштова, 30 (колишній районний Будинок культури).

Паралельно з цим на двох інших локаціях транслюватимуться записи вистав тих театральних колективів, які обрали онлайн формат участі. Відбудеться відеопоказ у двох залах – у палаці «Кришталь», що на проспекті Соборний, 147А, та у Болградському центрі дитячо-юнацької творчості за адресою: пр-т Соборний, 151.

Зазначимо, що вхід на всі покази – безкоштовний для будь-кого. Крім цього, для учасників та гостей Міжнародного фестивалю передбачено можливість перебування у Болграді та після його завершення – на умовах, які можна заздалегідь обговорити з організаторами заходу.

Всі театральні колективи, які братимуть участь у Міжнародному театральному фестивалі, отримають Дипломи під час урочистої церемонії закриття заходу. Також, за рішенням Оргкомітету заходу, окремі театральні колективи можуть бути відзначені спеціальними нагородами. Нагородження призами проходитиме за рахунок спонсорів «БОЛГРАД-ФЕСТ 2023».

Додамо, на період проведення Міжнародного фестивалю буде оголошено збір коштів на підтримку ЗСУ, завдяки яким цей захід і став можливим.

Детальніше ознайомитись із програмою Міжнародного фестивалю «БОЛГРАД-ФЕСТ 2023» можна тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень