Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ВІДБУЛОСЬ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ ТА КОМІСІЇ З ПИТАНЬ КОНТРОЛЮ ТА АНАЛІЗУ НАДХОДЖЕНЬ КОШТІВ ДО БЮДЖЕТУ БОЛГРАДСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 02.10.2023 10:59
Кількість переглядів: 104

У ході засідання були обговорені наступні питання: підсумки роботи робочої групи щодо проведення ряду виїзних засідань за вересень 2023року, погашення податкового боргу та очікуваних надходжень до бюджету Болградської міської ради боржників, відновлення відповідальності за порушення вимог закону України про застосування РРО та подальша організація роботи комісії.

Фото без опису

Зазначимо, у вересні 2023 року було проведено 3 виїзних засідання, у тому числі був виїзд в с. Виноградівка, відвідано 23 суб’єктів господарювання. Метою роботи комісії було відвідування  суб’єктів господарювання та  встановлення  ситуації щодо  дотримання вимог законодавства про працю: державна реєстрація підприємницької діяльності, одночасно із з’ясуванням ситуації з працевлаштування найманих осіб.

За підсумками роботи було встановлено недотримання  вимог законодавства в деяких об’єктах, суб’єктам господарювання було запропоновано усунути порушення. Так, за вересень 2023 року двадцять фізичних осіб громади пройшли процедуру державної реєстрації, частина  підприємців оформили трудові відносини зі своїми працівниками та сплатили всі податкові борги, деякі – частково.

Також постійно проводиться бесіда з платниками податків про необхідність сплати податків та податкової заборгованості. Суб’єкти господарювання, у яких встановлено не відповідальність в організації роботи та не усунуті недоліки – були запрошені на засіданні. 

          Присутня на засіданні очильниця Болградської ДПІ Тетяна Маврова ознайомила із Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесені зміни до вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», повідомила про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог закону з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року в зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

            За результатами засідання робочої групи вирішено продовжувати проводити роботу згідно Плану заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень