Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

СЬОГОДНІ – ДЕНЬ БЕССАРАБСЬКИХ БОЛГАР

Дата: 29.10.2023 11:45
Кількість переглядів: 232

День 29 жовтня присвячено  бессарабським болгарам, які в силу своєї історичної участі вже понад 200 років проживають за межами Болгарії, на території України та Молдови. 

Фото без опису

Це свято нагадує нам про наше історичне минуле, про людей, які знайшли свою другу домівку у чужому краю, про плідні взаємовідносини в сучасному світі та збереженню духу прабатьківщини.  

 Бессарабський край, який заснували наші пращури, бережно зберіг та продовжує зберігати рідну болгарську мову, культуру, історію та традиції, передаючи цей безцінний скарб із покоління в покоління.

Завдяки нашим багаторічним відносинам з прабатьківщиною ми маємо змогу спілкуватись, підтримувати культурні та економічні взаємовідносини, обмінюватись досвідом та здобутками.

Республіка Болгарія завжди турбувалась долею своїх земляків на чужині та шукала шляхи допомоги своїм співвітчизникам у всі часи, завдяки чому між нашими країнами виникли плідні економічні та культурні взаємовідносини, діти з Бессарабії мають змогу навчатися у вищих навчальних закладах своєї прабатьківщини.

З початком війни в Україні Болгарія була однією з перших, що протягнула братську руку допомоги всім, хто ії потребував.

Ми сподіваємось, що незабаром Україна переможе і ми матимемо змогу зустрітись як у старі добрі часи за спільним столом та планувати розвиток наших відносин у майбутньому!

 Вітаю з Днем бессарабських болгар та зичу мира, добра, міцного здоров'я вам та вашим родинам. Сподіваюсь, що спільними зусиллями нам вдасться зберегти силу та дух болгарського народу, який ми з гідністю пронесемо крізь віка.   

З повагою,  Болградський міський голова Сергій ДИМИТРІЄВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень