Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НЕ ПАЛИТЬ ЛИСТЯ – БЕРЕЖІТЬ ДОВКІЛЛЯ ТА ВЛАСНІ ГРОШІ

Дата: 02.11.2023 11:35
Кількість переглядів: 113

Осінь – пора листопада, а значить й час, коли власники будинків активно намагаються позбутися опалого листя. Це зрозуміло й правильно. Але далеко не всі дотримуються при цьому правил благоустрою території населених пунктів Болградської територіальної громади. То ж настав час нагадати про деякі з них.

Фото без опису

Так, згідно з пунктом 3.14 цих самих Правил забороняється:

- вивозити та звалювати в не відведені для цього місця тверді побутові відходи, великогабаритні відходи, будівельні відходи, траву, гілки, деревину, рослинні залишки, листя, сніг, продукти життєдіяльності тварин та свійської птиці, влаштовувати звалища;

- спалювати відходи, листя рослинні залишки - відповідальність за багаття на території, прилеглій до підприємств, організації, установ усіх форм власності, магазинів, тимчасових споруд, присадибних земельних ділянок та інше, несуть відповідно керівники, фізичні особи-підприємці, громадяни (власники, орендарі, користувачі тощо);

Які наслідки чекають у разі порушення цих пунктів?

Штрафні санкції: для фізичних осіб – від 340 до 1360 гривень; а для юридичних – до 1700 гривень.

Який є законний спосіб вирішення цього питання?

Зібрати листя та замовити в КП «Горводоканал» Болградської міської ради послугу з вивезення великогабаритних відходів, яка становить 80 гривень за один куб. м. Можна зробити це не одному, а разом із сусідами. Так навіть вийде дешевше.

Висновок – не палить листя! Це збереже не тільки наше довкілля, ваше здоров’я та вашого оточення, а й ваші власні гроші!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень