Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЙОМУ УЧОРА ВИПОВНИЛОСЬ БИ ТРИДЦЯТЬ: В СЕЛІ ВЛАДИЧЕНЬ УВІЧНИЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛОГО ЗЕМЛЯКА ІВАНА САЙТАРЛИ

Дата: 07.11.2023 11:38
Кількість переглядів: 132

    Шостого листопада 2023 року уродженцю села Владичень Болградської громади, військовослужбовцю розвідувального батальйону Івану Сайтарли виповнилось би тридцять років. Якби не це гірке «би», яке віддавало гострим біллем та сумом в серцях батьків, рідних, дівчини та односельців загиблого, що вчора зібралися спочатку біля могили Івана, а потім перед будівлею його рідної школи.

Фото без опису

Тут, в День народження Героя, у присутності педагогів та учнів навчального закладу, відбулась церемонія відкриття Меморіальної дошки на його честь. Право провести цю знакову подію було надано батькам Івана - Катерині та Івану Сайтарли.

Фото без опису

«Сьогодні ми відкрили пам’ятну дошку, щоб ніколи не забувати, завдяки кому можемо прокидатися в ліжку, ходити до школи, виховувати дітей, вести відносно мирне життя. Ваня віддав за нас з вами найцінніше, що є в людини – власне життя. Нехай ця меморіальна дошка стане нагадуванням наступним поколінням про героїзм і самопожертву захисників України. Вічна пам’ять та шана герою! Слава Україні", - зазначила староста села Владичень Марія Ігнатова.

Фото без опису

Крім цього, на честь Івана Сайтарли на території Владиченського ліцею було висаджено квіти один із символів України – калина.

Нагадаємо, нещадна війна з росіянами обірвала життя 29-рчного молодшого сержанта Івана Сайтарли 21 червня 2023 року при виконанні бойового завдання  на Херсонському напрямку.

Вічна пам’ять Герою!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень