Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ОБРАНО СКЛАД РАДИ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ БОЛГРАДСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 17.11.2023 15:53
Кількість переглядів: 187

Люди, які через війну в Україні переїхали в інше місто чи регіон, можуть стати повноцінними учасниками економічного та громадського життя у своїй новій громаді. Для цього діє ефективний механізм — ради внутрішньо переміщених осіб при місцевих та обласних органах влади (ради ВПО), які створюються в межах програми «Єднання заради дії».

Фото без опису

РАДА ВПО — це консультативно-дорадчий орган, який об’єднує між собою внутрішньо переміщених осіб з проактивною громадянською позицією, відповідними досвідом і знаннями, щоб ефективніше захищати права та інтереси ВПО в регіоні. Така рада діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах.

Нещодавно такий орган з’явився в Болградській громаді. На першому засіданні ради з питань внутрішньо переміщених Болградської ТГ, яке відбулося в Болградській міській раді, взяли участь заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова, спеціаліст з питань ВПО Болградської міської ради Світлана Мінковська та переселенці, що через війну знайшли притулок у Болградській громаді.

Згідно з порядком денним засідання Ради присутні обрали керівництво нового органу. Його очолила Тетяна Жужукова, яка після переїзду в Болград із неспокійного Бердянська почала працювати культорганізатором КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради.

Ії заступницею, за одноголосним рішенням присутніх, стала інша переселенка з Миколаєва Анастасія Безсонова, яка також є колегою Тетяни Жужукової в Болграді.

Секретарем Ради з питань ВПО Болградської міської ради обрано Світлану Мінковську, яка на цьому ж засіданні поінформувала про зміни щодо надання допомоги внутрішньо переміщених осіб.

В свою чергу заступниця Болградського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Болградської міської ради Ганна Мунтянова розповіла про порядок надання додаткових гарантій щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в Болградській територіальній громаді.

«Ми не відділяємо внутрішньо переміщених осіб від інших мешканців Болградської громади. ВПО – також наші люди, і на них також розповсюджується право на отримання усіх соціальних гарантій, що діють на даний час», - підкреслила Ганна Мунтянова.

Таким чином, в Болградській громаді з’явився ще один це інструмент діалогу та взаємодії з владою. Це - Рада ВПО, робота якої націлена на пошук системних рішень для подолання проблем переселенців, пропонування їх місцевій владі, а також на участь у розробці спільних рішень.

Завдяки цьому органу ВПО зможуть отримувати інформацію про можливості поселення і працевлаштування, про доступ до соціальних послуг, пособи залучення до життя громади тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень