Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОЧАЛОСЯ НАДАННЯ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ЧЛЕНАМ СІМЕЙ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ: СКІЛЬКИ ТА КОМУ САМЕ

Дата: 23.11.2023 10:57
Кількість переглядів: 183

Ще в серпні цього року на черговій сесії Болградської міської ради було прийняті дві нові важливі програми на 2023-2025 роки, які спрямовані на забезпечення соціальних прав військовослужбовців та їх сімей, що потребують додаткових гарантій соціального захисту.

Фото без опису

Мова йде про Програму соціальної підтримки військовослужбовцям, сім’ям полонених і зниклих безвісти військовослужбовців збройних сил України та ветеранам війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації, а також про Програму про надання підтримки сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів війни, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації.

Додамо, що згідно з прийнятими рішеннями, забезпечення виконання заходів, передбачених програмами, виплата матеріальної допомоги почалося з вересня 2023 року.

«Щоб запустить ці програми в дію, відповідними рішеннями виконавчого комітету були затвердженні порядки надання допомоги та їх розмір, а також внесені відповідні зміни в програму соціального захисту населення, для її оптимізації», - зазначила заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова.

Такими чином, згідно з ухваленими порядками й змінами, право на отримання матеріальної  допомоги на сьогодні мають наступні категорії громадян, за умовами, що вони мешкають та мають реєстрацію в Болградській територіальній громаді.

А саме:

  • учні, студенти, які є членами сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України для навчання у закладах освіти України усіх форм власності  - у розмірі 2 тисяч гривень раз на рік перед початком навчального року.
  • дружина/чоловік загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України до Дня пам`яті Захисників України (29 серпня) – щорічно 10 тисяч гривень.
  • сім’ї полонених і зниклих безвісти військовослужбовців Збройних Сил України2 тисячі гривень, один раз на рік на вирішення соціально-побутових питань;
  • сім’ї загиблих військовослужбовців4 тисячі гривень один раз на рік;
  • допомога на лікування – от 2-х до 10 тисяч гривень, в залежності від важкості захворювання, -  раз у два роки;
  • діти полонених та зниклих безвісти військовослужбовців –1 тисяча гривень до Міжнародного дня захисту дітей;
  • сім’ї, які втратили на війні військовослужбовця – 50 тисяч гривень одноразово;
  • прийняті на військову службу та мобілізовані – 10 тисяч гривень одноразово;
  • матері загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України до Дня матері – 2 тисячі гривень.

Зазначимо, на цю підтримку можуть розраховувати не лише сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані та проживають на території Болградської міської територіальної громади, а і сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців, які прибули з інших територій України та проживають на території громади та зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Матеріальна допомога фінансується з бюджету Болградської міської територіальної громади. Але зазначені суми не остаточні та можуть переглядатися впродовж року.

«Для максимального інформування сімей вищезазначеної категорії про додаткові гарантії соціального захисту від громади, Болградська міська рада плідно співпрацює з Болградським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки», - підкреслила Ганна Мунтянова.

За додатковою інформацією стосовно надання  матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців потрібно звертатися до відділу соціального захисту населення Болградської міської ради за адресою: м. Болград, вул. Поштова, 39, каб.№4

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень