Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ: ПРО НАСЛІДКИ НЕГОДИ, ЇХ УСУНЕННЯ ТА НОВІ ДОРУЧЕННЯ

Дата: 30.11.2023 11:03
Кількість переглядів: 72

Вчора відбулася чергова апаратна нарада при Болградському міському голові з керівниками структурних підрозділів Болградської міської ради. Головною темою робочої зустрічі стали наслідки у Болградській громаді, які завдала минулої неділі та усунення яких тривало і вчора.

Фото без опису

У зв'язку з цим Болградський міський голова Сергій Димитрієв попросив усіх присутніх окреслити проблеми, з якими зіткнулися всі сфери Болградської громади, щоб проаналізувати та визначитися зі стратегією їхнього повного усунення.

«Масштаб такої негоди ми не бачили давно, і вона стала своєрідним іспитом, який показав наші напрацювання та моменти, які необхідно виправити», - наголосив Сергій Димитрієв.

Якщо говорити загалом, то, попри завдані природою втрати, у громаді спрацювали оперативно. Так, завдяки наявності закуплених ще торік потужних генераторів, водопостачання мешканцям громади подавали безперебійно, навіть у періоди тривалої відсутності світла. З тієї ж причини не відчули дискомфорту пацієнти Болградської ЦРЛ.

«До того, іспит непогодою витримала нове вимощення навколо будівлі лікарні – підвальне приміщення залишилося сухим», - наголосив генеральний директор КНП «Болградська районна лікарня» Віктор Дішлі.

Врятувало від колапсу наявність генераторів та сімейну медицину, а також пункти незламності, які працювали в громаді та якими активно користувалися не лише місцеві жителі, а й пасажири та водії, що застрягли на дорогах.

Найбільше постраждали дві установи громади – опорний ліцей у Болграді та спортзал у селі Залізничне, з яких сильний вітер зірвав дах.

«Даю завдання зв'язатися з підрядниками, які свого часу робили ці покрівлі та з'ясувати, чи є в цьому їхня вина», - дав доручення Болградський міський голова своєму першому заступнику Андрію Гарвалову.

Було дано і оцінку роботі комунального підприємства «Горводоканал» Болградської міської ради. І вона була визнана задовільною. Оскільки комунальники оперативно спрацювали, навіть допомагали іншим службам.

Технікою підприємства, яка продовжувала працювати навіть у темний час доби, розчищалися дороги, у тому числі й ті, що знаходяться у відомстві автодору. Здійснювалося їх підсипання.

Комунальники йшли на допомогу до рятувальників, витягуючи машини, що потрапили в кювет, ліквідували безліч повалених дерев, допомагали електрикам у ремонті електромережі.

«Я прошу старост – допомагайте людям, які ще без світла. Навіть якщо йдеться про приватні будинки – подавайте заявку до РЕМ ви, контролюйте цей процес», - дав доручення старостам сіл громади Болградський міський голова.

Зазначимо, що цієї ночі, нарешті, було остаточно розчищено дороги, що ведуть до села Владичень. Сьогодні там продовжують працювати енергетики, щоб повернути світло у будинки досі знеструмленої частини села.

«Звертаю вашу увагу на те, що цей іспит ми склали. Але зима тільки вступає у свої права. Тому наше завдання – бути максимально підготовленими до сюрпризів природи», - наголосив Сергій Димитрієв.

Болградський міський голова дав інші доручення керівникам структурних підрозділів Болградської міської ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень