Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

БОЛГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА РОЗ’ЯСНЮЄ: ХТО З ВІЙСЬКОВИХ МАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ?

Дата: 30.11.2023 12:20
Кількість переглядів: 173

На багаточисленні запити громадян – мешканців Болградської громади, сьогодні роз’ясньоємо Порядок надання і розмір одноразової матеріальної допомоги особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізованідо лав Збройних Сил України.

Як вже повідомлялося, у третьому кварталі 2023 року рішенням Болградської міської ради № 1795-VIII було ухвалено Програму соціальної підтримки військовослужбовців, сімей полонених і зниклих безвісти військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів війни, які брали участь  в захисті Батьківщини від військової агресії російської федерації проти України на 2023-2025 роки.

Фото без опису

У рамках цього документу 25 жовтня цього року на засіданні виконавчого комітету Болградської міської ради було затверджено Порядок надання  і розмір одноразової матеріальної допомоги особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав Збройних Сил України.

Зазначаємо, що прийом громадян - мобілізованих або прийнятих на службу за контрактом до лав ЗСУ - з питань надання допомоги та прийом відповідних документів здійснюється відділом соціального захисту населення Болградської міської ради протягом місяця з дати видачі наказу про зарахування військовослужбовця у списки особового складу військової частини. Тобто НЕ за минулі місяці або роки. Ця виплата спрямована на те, щоб надати підтримку мешканцям Болградської громади поки вони не перейшли на повне забезпечення державою.

Допомога надається в межах затверджених асигнувань на поточний рік бюджету Болградської міської територіальної громади, передбачених на виплату одноразової допомоги особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав Збройних Сил України.

У цьому році розмір допомоги становить одноразово 10 тисяч грн на рік.

Причиною відмови у наданні допомоги виноситься у випадку:

- надання неповного пакету документів, що підтверджують підстави щодо надання допомоги

- звернення громадянина, який не є мешканцем та не зареєстрований на території Болградської територіальної громади та не має статусу внутрішньо переміщеної особи, що зареєстрована на території Болградської територіальної громади.

За більш детальною інформацією у відділ соціального захисту населення Болградської міською ради за адресою: м. Болград, вул. Поштова, 39, каб. №4. Тел. 04846 4-52-78


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень