Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

СЕРГІЙ ДИМИТРІЄВ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ПРЕЗЕНТАЦІЇ АВТОМАТИЧНОЇ СИСТЕМИ ФІКСАЦІЇ ВСІХ ДІЙ ЩОДО ЗАТРИМАНИХ ОСІБ, ЯКА ЗАПРАЦЮВАЛА У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОННОМУ ВІДДІЛІ ПОЛІЦІЇ

Дата: 04.12.2023 09:54
Кількість переглядів: 170

В Болградському районному відділу поліції була презентована «Custody Records» - автоматична система фіксації всіх дій щодо затриманих осіб, яка нещодавно була тут встановлена.

Фото без опису

У заході взяли участь Болградський міський голова Сергій Димитрієв, перший заступник голови Болградської районної державної (війсьткової) адміністрації Валерій Єребакан працівники прокуратури, адвокати та представники Болградського районного суду, поліціанти.

Презентували ноу-хау заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Олександр Мірошниченко, заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захарченко, тимчасовий виконувач обов’язків начальника Болградського районного відділу поліції Роман Михайлов.

«Custody Records – це інноваційний проєкт європейського рівня, спрямований на забезпечення гарантій прав затриманих осіб та унеможливлення безпідставних звинувачень поліцейських у протиправних діях. Болградський районний відділ поліції – шостий територіальний підрозділ ГУНП в Одеській області, де запроваджується система електронного обліку та відеофіксації усіх дій щодо затриманих осіб. Наша мета – впровадити його в усіх територіальних підрозділах поліції», - наголосив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Олександр Мірошниченко.

Фото без опису

Заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захарченко додав, що, не дивлячись на проблеми воєнного часу, проєкт продовжує розвиватися та впроваджуватись у підрозділах поліції України. І це ще більше наближає поліцейські послуги до європейського рівня дотримання прав і свобод людини.

Фото без опису

Громадськості продемонстрували принцип роботи системи «Custody Records» на прикладі змодельованої ситуації - з моменту фактичного затримання особи, доставлення її до підрозділу поліції, реєстрацію в електронній базі даних, інтерв’ювання, сповіщення центру надання вторинної безоплатної правової допомоги та залучення адвоката. Усі присутні мали змогу відвідати комплекс приміщень – кімнати конфіденційного побачення із захисником, інтерв’ювання, слідчу кімнату та кімнату для затриманих.

Фото без опису

«Сьогодні ми є свідками справді видатної події для Болградської громади, яка наближує нас до європейських стандартів дотримання прав людини в ізоляторах тимчасового тримання. Адже становлення нового обладнання допоможе гарантувати належне та безпечне середовище перебування для утримуваних в установі. А також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень. Сподіваюсь, нам це вдасться! Дякую усім причасним за те, що у Болградській громаді створено ще одне безпечне середовище», - подякував на завершенні Болградській міський голова Сергій Димитрієв, якій також отримав Подяку від начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Івана Жука.

Фото без опису

«Ми вдячні вам за ефективну співпрацю з поліцією Одещини, зміцнення її матеріально-технічної бази та активну громадську позицію під час збройної агресії рф в умовах воєнного стану», - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Олександр Мірошниченко, вручаючи Подяку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень