Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Нагадування учасникам дорожнього руху про дотримання заходів безпеки в осінньо-зимовий період

Дата: 18.12.2023 11:06
Кількість переглядів: 107

    Сектор реагування патрульної поліції Болградського районного відділу поліції Національної поліції України нагадує учасникам дорожнього руху про дотримання заходів безпеки в осінньо-зимовий період.

Фото без опису

            Шановні водії!  Сектор реагування патрульної поліції Болградського районного відділу поліції привертає вашу увагу на те, що з початком осінньо-зимового періоду зросла кількість дорожньо-транспортних пригод, яких можна було уникнути, якщо дотримуватись простих правил:
- завчасно подбайте про заміну літньої гуми на зимову;
- дотримуйтесь безпечної дистанції між автомобілями;
- зменшуйте швидкість на нерегульованих перехрестях та перед пішохідними  переходами, під час ожеледиці рухайтесь на мінімальній швидкості;
- не здійснюйте різких маневрів;
- перед виїздом очищуйте машину від снігу, адже сніг на кузові спотворює відчуття габаритів;
- не паркуйтеся вздовж дороги аби не заважати снігоприбиральній техніці;
- взимку слід уважно паркувати машину подалі від будинків, щоб її не пошкодили бурульки;
- перевірте наявність буксирувального тросу, лопати та іншого спорядження в багажнику автомобіля;
- у випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію - телефонуйте до Служби порятунку за номером 101;
- не забувайте вмикати поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари, якщо це не буде засліплювати інших водіїв.

 

Фото без опису


            Також, нагадуємо що пішоходи теж є учасниками дорожнього руху, тому дотримання наступних порад допоможе уникнути нещасних випадків на дорозі:    
- у зимовий період та у зв’язку з можливим обмеженням чи відключенням енергопостачання, зокрема вуличного освітлення, громадянам слід бути особливо уважними на дорозі;
- пішоходи, що рухаються проїзною частиною або узбіччям, у темний час доби чи під час погіршення погодних умов, мають використовувати світловідбиваючі елементи;
- дорослим необхідно подбати про наявність флікерів (стрічок, браслетів, наліпок, брелоків) на одязі чи рюкзаках у дітей, а також одягу світлих кольорів, чи який вже має світлоповертальні елементи.
            Звертаємось до батьків маленьких учасників дорожнього руху - прищеплюйте дітям навички дотримання Правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що самий кращий спосіб виховання - це приклад дорослих. Тому навіть якщо і поспішаєте, не порушуйте правил, особливо у присутності дітей. Нагадайте дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками; переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях.

    Шановні учасники дорожнього руху! Дотримуйтесь правил безпеки та бережіть себе.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень