Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ДЕЯКІ ПІДСУМКИ: ПОНАД 1 МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ КОШТІВ З БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ БУЛО СПРЯМОВАНО НА ОСНАЩЕННЯ ОФТАЛЬМОЛОГІЧНОГО КАБІНЕТУ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ

Дата: 20.12.2023 15:18
Кількість переглядів: 64

«Удосконалення медичних послуг - наше пріоритетне завдання. І ми будем робити усе від нас залежне, щоб забезпечити медичні установи громади необхідним та сучасним обладнанням», - ще на початку 2023 року неодноразово наголошував Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Дійсно, за останні роки за бюджетні кошти Болградської громади було зроблено чимало у медичній сфері. Не так давно в Болградську ЦРЛ прибуло та встановлено ще одне медобладнання для офтальмологічного кабінету консультативно-діагностичного поліклінічного відділення Болградської ЦРЛ - з метою покращення діагностику захворювань очей, яке, на жаль дуже розповсюджено серед населення.

Так, класична офтальмологічна таблиця, завдяки якій багато років перевіряли та встановлювали ступень гостроти зору, була замінена на сучасний дисплей, що містить в себе декілька таких таблиць. Кожну з них доктор вибирає на свій розсуд.

Фото без опису

«Адже завдяки цьому дисплею ніхто не зможе заздалегідь вивчити таблицю напам’ять. Адже лікар сам вибирає в якому порядку та яку літеру показувати До речі, вона допомагає не лише визначити зір, а й існування або степінь дальтонізму, якщо такий є», - зазначає лікар-офтальмолог Болградської ЦРЛ Світлана Докова.

Фото без опису

Також були придбані на нові пробні лінзи з оправою та щілинна лампа – обладнання, що призначено для дослідження структури ока під великим збільшенням.

Зазначимо, крім цього обладнання, офтальмологічний кабінет Болградської ЦРЛ в цьому році й іншим сучасним обладнанням. А саме - двома столами, авторефрактометром, автоматичним периметром, фундус-камерою, які також допомагають у більш точній діагностиці захворювань ока та виявленню патологій. На все це з бюджету Болградської громади було спрямовано 1 мільйон 334 тисячі 483 грн.

"Для нас, наших пацієнтів це дуже важливі придбання", - додала Світлана Докова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень