Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

В БОЛГРАДІ С ДРУЖНІМ ВІЗИТОМ ПОБУВАЛИ ОФІЦІЙНА ДЕЛЕГАЦІЯ ОБЩИНИ ТУНДЖА РЕСПУБЛІКИ БОЛГАРІЯ

Дата: 17.01.2024 16:23
Кількість переглядів: 81

Наприкінці минулого тижня Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом зі своїми заступниками та представниками апарату міської ради зустрічали делегацію із братської Р. Болгарія у складі кмета общини Тунджа Станчо Ставрєва та його колег.

Фото без опису

Для  почесних гостей приїзд в Болград був першим. Адже пішов лише третій місяць після того, як г-на Станчєва було обрано на посаду кмета, на яку він прийшов зі своєю командою молодих і перспективних колег.

«Наш візит – це бажання не лише познайомитися з вами для продовження дії договору про побратимство між общиною Тунджа та Болградом, який було підписано ще у 2009 році, а й визначитися з новими напрямками нашої подальшої співпраці», - підкреслив г-н Станчєв.

Такої ж думки був  Сергій Димитрієв.

«Так, спочатку ковід, а потім й війна, у стані якої, на жаль, продовжує перебувати наша держава, внесли багато змін та перекреслили багато планів. Ми дуже вдячні друзям-болгарам за ту допомогу, яку ви надавали мешканцям нашої громади  з початком війни. А також готові співпрацювати й у нових напрямках», – зазначив Болградський міський голова.

Керівники общини Тунджа та Болградської громади зійшлися у тому, що це повинна бути як співпраця у галузі культури, туризму, молоді, так й з метою відновлення навколишнього середовища, розвитку спорту та підтримки бізнесу завдяки участі у сумісних проєктах. Тим більше, що у кожній сторони для цього є свій успішний досвід, яким можна ділитися та об’єднувати.

Додамо, що у ході свого триденного перебування в Болграді болгарськи партнери мали змогу відвідати не тільки цікаві пам'ятки Болграду, а й познайомилися з роботою відділу культури, туризму, молоді та спорту, Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, побувати на екскурсії в музейній залі «Слава українському воїну». Обидві сторони також обговорили питання співпраці та розвитку туристичної галузі у будівлі ТІС «Болград». Гості із задоволенням відвідали крафтовий магазин «Щедра околиця», поспілкувалися із працівниками обласного Центру болгарської культури в Болграді, побували у Спасо-Преображенському соборі, паркі ім. Пушкіна.

А яскравим завершенням перебування  делегації общини Тунджа  в Болградській громаді став   благодійний концерт «ЗА ПРИЯТЕЛИ» з нагоди 10-ої річниці  створення Народного ансамблю болгарського фольклорного танцю «БЕССАРАБІЯ», керівником якого, до речі, є Петар Димитров з общини Тунджа.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень