Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки роботи зі зверненнями громадян в Болградській міській раді за 2023 рік

Дата: 02.02.2024 09:07
Кількість переглядів: 58

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Болградської  міської ради

від 24.01.2024 р.  № 17

 

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки роботи зі зверненнями громадян в

Болградській  міській  раді  за  2023 рік

            За 2023 рік в Болградську міську раду надійшло 1021 звернення громадян – це на 5 звернень більше у порівнянні з 2022 роком, з них:

            • письмових - 755 звернень, в тому числі:

                        - через уповноважені особи – 5 звернення;

                        - через органи влади – 62 звернень (урядова гаряча лінія);

            • на особистому прийомі – 266 звернень (за 2022 рік - 194), з них до старостинських округів надійшло  171 звернення.

            За звітний період до Болградської міської ради надійшло:

- 8 повторних звернень (питання щодо відмови у видачі довідки про склад сім’ї, неякісне обслуговування у медичних закладах, взяття на квартирний облік, скасування штрафу за адміністративне правопорушення). На усі звернення надано роз’яснення згідно діючого законодавства України;

       - 1 неодноразове звернення з питання конфліктної ситуації заявника з сусідом. Усі звернення також ретельно були вивчені спеціалістами міської ради, у тому числі й з виїздом на місце. За результатами розгляду звернень були надані відповідні висновки та рекомендації, з яким заявник не згоден, що ї стало причиною неодноразового звернення;

       - 1 дублетне звернення з питання будівництва укриття у Табаківській школі;

            - 54 колективних звернення (це питання передачі земельних ділянок в загальну або часткову власність; затвердження технічної документації та проектів відведення земельних ділянок, благоустрою території, формування земельних ділянок, перейменування вулиць та назви сіла Виноградівка, водопостачання у селах Оксамитне а Тополине та інші питання);

            - 69 скарг (з питань: стягнення податку на нерухоме майно; надання гуманітарної допомоги; конфліктної ситуації з сусідами; надання житла для проживання; перейменування вулиць, водопостачання у селах Оксамитне а Тополине, надання медичних послуг та інші). На всі скарги наданні обґрунтовані та вичерпні відповіді. У порівнянні з 2022 роком, у 2023 році скарги збільшилися на 3 звернення.

       Позитивно вирішено 621 звернення (у 2022 році - 662), на 341 звернення дано рекомендації та роз'яснення (у 2022 році - 247), відмовлено - 47 заявникам (у 2022 році - 75). У випадках відмови були вивчені надані матеріали. Рішення про відмову в задоволенні вимог, викладених в заяві, доводилося до заявників в письмовій формі з викладенням мотиву відмови. Ще  12 звернень на даний час знаходяться у роботі.

            У разі, коли питання, порушене в зверненні, потребує розгляду на засіданні виконавчого комітету або пленарному засіданні Болградської міської ради та вирішити порушені у зверненні питання в місячний термін неможливо, посадовими особами міської ради направляються проміжні відповіді заявникам про те, що їх звернення будуть розглянуті на засіданнях певних колегіальних органів, з у рахуванням що загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

З метою поліпшення організації роботи зі зверненнями громадян, для більш детального розгляду звернень громадян з питань конфліктних ситуацій між сусідами, працює постійна комісія з розгляду заяв і скарг громадян, що підлягають вивченню з виходом на місце. За 9 місяців 2023 року постійною комісією здійснено 12 виїздів, на яких вивчено і розглянуто 22 звернення громадян. У таких випадках звернення розглядаються в присутності заявника, складаються акти обстеження домоволодінь, даються рекомендації і консультації по вирішенню конфліктних питань.

Найактуальнішими для мешканців громади були:

  • Питання з регулювання земельних відносин (295 звернень). В основному в таких заявах порушуються питання оформлення присадибних ділянок, надання дозволу на розробку технічної документації та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та оренду, затвердження технічної документації та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, укладення договорів оренди на земельні ділянки та внесення змін до ці договори. Всі заяви розглядаються постійною комісією Болградської міської ради з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища з подальшим розглядом і затвердженням рішень на пленарних засіданнях Болградської міської ради;
  • Питання соціального захисту населення, це питання надання матеріальної, гуманітарної допомоги (123 звернення).
  • Питання комунального господарства (100 звернень).

            За 2023 рік до Болградської міської ради звернулися:

            - 134 пенсіонера;

            - 7 робітників;

            -  16 селян;

            - 13 працівників бюджетної сфери;

            - 5 державних службовців;

            - 10 військовослужбовців;

            - 22 підприємця;

            - 29 безробітних;

            - 2 учня;

            - 10 осіб зі статусом «Діти війни»;

            - 7 учасників бойових дій;

            - 5 інвалідів І групи;

            - 12 інвалідів ІІ групи;

            - 2 інваліда ІІІ групи

            - 1 особа зі статусом «Дитина-інвалід»;

- 11 одиноких матерів;

            - 15 багатодітних сімей;

- 1 особа, що потерпіла від Чорнобильської катастрофи

            - 3 дітей (з питання щодо призначення опікуна та з питання визначення місця проживання);

            - 7 внутрішньо-переміщених осіб (питання надання житла, отримання гуманітарної допомоги, реєстрації місця проживання та інші).

Старостами старостинських округів Болградської територіальної громади ведеться прийом громадян в установлені для них дні і години згідно графіку, який затверджений розпорядженням Болградського міського голови.

Письмові звернення реєструються в інформаційно-аналітичній системі обліку звернень громадян «Звернення». Архів відпрацьованих звернень громадян в Болградській міській раді оформлений згідно Інструкції, матеріали розміщені в окрему папку з оформленням титульного аркуша.

Інформація про роботу зі зверненнями громадян у Болградській міській раді розміщується на офіційному інтернет-сайті міської ради.

З огляду на те, що робота зі зверненнями громадян - це пріоритетний напрямок в діяльності, в результаті якої підтримується безпосередній зв'язок з жителями громади, міська рада здійснює в цьому напрямку постійний контроль, працює над удосконаленням форм і методів роботи.

___________________________________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень