Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ТАКА КОРОТКА МИТЬ ЖИТТЯ. ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ МАРІЇ ІВАНІВНИ ВОЛОНТИР

Дата: 07.02.2024 13:58
Кількість переглядів: 71

Вчора ввечері Болградська міська рада з глибоким сумом сприйняли звістку про втрату колеги, людини щирої душі і відкритого серця. На 78-ом році життя відійшла у вічність ветеран органів місцевого самоврядування Марія Іванівна Волонтир. Пішла з життя мудра жінка, любляча мама і бабуся, професіонал, зразок людської гідності та добропорядності.

Фото без опису

Народилася Марія Іванівна 22 березня 1946 року в м. Цілиноград Казахської республіки у родині робочих. Там же закінчила сім класів середньої школи та Цілиноградський будівельний технікум. А в 1972 році – Цілиноградський інженерно-будівельний інститут, здобувши спеціальність інженера-будівника.

Паралельно з навчанням Марія Іванівна отримувала практичний досвід інженера спочатку при заводі «Казахсільмаш», потім на нормативно-дослідницькій станції №3 Главцілинпромбуда. Працювала також в Цілиноградській пересувній механізованій колонні треста «Совгоспбуда» у технічно-виробничому відділі, який згодом очолила.

У 1972 році Марія Іванівна переїхала в місто Болград, де прожила більшу частину свого життя. І не просто прожила, а чимало зробила для цього міста та його мешканців.

Трудова діяльність Марії Іванівні на новому місці життя почалась у Болградському міжколгоспбуді у якості майстера-будівельника, а потім і начальника планово-виробничого відділу.

Деякий час вона навіть виконувала обов’язки очільника виробничо-технічного відділу в Болградському будівельно-монтажному управлінні №16. Наприкінці березня 1979 року знову повернулася до Болградського міжколгоспбуду, звідки у квітні 1986 року була переведена на роботу в Болградське районне агропромислове об’єднання провідним інженером-будівником. З 1990-го по 1994 роки працювала в Болградському міжколгоспному відділі капітального будівництва інженером з техогляду. З 1994-го - інженером в Болградській районній державній адміністрації.

В 1997 році почала свою завзяту діяльність у Болградській міській раді – у якості керуючої справами. У квітні 1998-го уперше, а потім і у 2002 році – вдруге була обрана секретарем Болградської міської ради. Цю посаду Марія Іванівна займала до 2006 року – до виходу на пенсію. Життєвий шлях цієї жінки, ветерана праці – це зразок людської гідності, відповідальності, вміння толерантно працювати з людьми. Двері її кабінету, як і її душа, завжди були відкритими для відвідувачів. Кожному вона знаходила врівноважені та переконливі слова на відповідь.

«Як я могла відправити людину, яка прийшла зі своїми проблемами? Ну й що, що обідня перерва. Ця людина потребує допомоги», - розповідала Марія Іванівна.

Вирізнялась Марія Іванівна простотою і небайдужістю. Вона з радістю ділилася своїм багатим досвідом з молодими колегами, цінувала ініціативних людей та завжди підтримувала їх.

А ще вона була прекрасною матір’ю та бабусею. По її стопах пішла і її єдина донька Людмила Арнаут, нині - начальник відділу містобудування та архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та державного архітектурно будівельного контролю Болградської міської ради.

Боляче, невимовно боляче говорити ці слова про Марію Іванівну в минулому. Її смерть є великою втратою для Болградської громади, рідних і близьких, для колег-ветеранів органів місцевого самоврядування Болградщини. У нашій пам’яті Марія Іванівна назавжди залишиться доброю, чуйною, уважною, позитивною, скромною, доброзичливою, веселою, професіоналом своєї справи. Болградська міська рада висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям. Сумуємо разом з вами, підтримуємо в годину скорботи, схиляємо голови перед пам’яттю достойної Людини.

Вічна світла пам’ять нашій колезі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень